Google analitika – kako pogosto jo pa vi oziroma vaši v podjetju pogledajo?

 Metrike v Google Analitiki na katere se je potrebno še zelo fokusirati.


Ste vedeli, da veliko lahko odkrijete in tudi popravite prav s psremljanjem Google Analitike oziroma analitičnih orodij v vašem digitalnem marketingu?

Google Analitika – zbira tone in tone podatkov, da bi vam pomagala prikazati kako se vaša spletna stran odziva in obnaša.

Veliko je metrik v Google Analitiki in nekateri obiskovalci celo zapustijo vaše spletne strani. To so obiskovalci, ki bi morali biti za vas najbolj pomembni in bi jih morali meriti.

Stopnja konverzije

... vam pove kako dobro je vaša stran pripravljena na konvertiranje in potovanje uporabnika. Nadgrajevanje stopnje konverzije čez čas vam bo pokazala, kako vam dobro gre pri tem in izboljšujete in izboljšujete.

Obisk spletne strani.


Če vsak teden primerjate in v Google Analitiki na iskanja v spletni strani, spremljanje odziva na emaile in spremljanje kako in iz kje prihajajo uporabniki iz socialnih kanalov, vam bo hitro dalo vpogled, kje lahko katero od mikro stvari izboljšate in sigurno boste rasli. Marketing je skupek vseh zadev in karakteristik, kdaj lahko izboljšate že neko malenkost.

Najbolj obiskane strani.


Spremljanje v Google Analitiki najbolj obiskanih strani na vaši strani, to so landing pages, kateri so tisti na katere uporabnik pristane ali pa so najbolj obiskane tudi iz notranjih strnai na vaši strani. Večinoma gre za najbolj popularno vsebino, ki je na straneh in vsebino, ki je res zanimiva. S takimi vsebinami boste naredili konec koncev tudi več obiska na stran ali pa naredili in zgenerirali več leadov, ki jih konec koncev v marketingu pretvorite v kupce.

Viri od kod prihajajo obiskovalci

Ni nezemarljivega pomena in dobro je spremljati v Google analitiki kaj se dogaja na tem področju. Videli boste kateri so tisit viri, ki vam nosijo doberšen promet in lahko vlagate v tiste vire še več, ali oglaševalskega denarja ali sponzoriranih bannerjev oglasov, obenem pa analizirate tudi kakšni tipi obiskovalcev hodijo od tam na stran in tudi kako se potem vedejo po strani.

Vrednost pristajalnih “landing strani”


Če boste vedeli, koliko vam vaša stran lahko prinese, boste vedeli tudi katero stran se vam splača še optimizirati, da bi bila res popolna in dodati dodatne vrednosti na strani (ali dodatno vsebino ali dodatni video…. ). Takim stranem dodate vrednost in boste hitro odkrili mogoče nekaj kar bi bilo dobro za posel.

Zapustna stopnja ali Bounce Rate


Merjenje zapustne stopnje strani je odličen start, da začnete optimizirati strani. Zapustno stopnjo strani ali Bounce Rate držite kar se da nizko in boste na dobri poti. Je edina bi lahko rekli od metrik, pri kateri bi nižja kot je številka, boljša je zapustna stopnja. Tako, da edino pri tej karakteristiki se stremi nižje, nižje…. Seveda pa tudi če je prenizka vam lahko da nek impulz ali pa da je kaj celo narobe. O zapustni stopnji si lahko še več preberete na naši strani.

Ste se po tem vprašali, kako pogosto pa vi spremljate Google Analitkiko in kaj se dogaja na strani. Če želite biti dober v marketingu, je prihodnost tudi v digitalnem marketingu in kaj se dogaja na strani. Ni vam potrebno po cele delavnike viseti na Google Analitiki, posebno če ste manjše podjetje si boste to bolj težko privoščili, da bi imeli zaposlenega enega človeka, ki bi vam analiziral spletno stran cel delovni dan in vam poročal. Dovolj je že, če se vsake toliko časa priklopite in pogledate kaj se dogaja, ko zaznate pa da veste kako reagirati naprej.

Da se ugotoviti ogromno, mogoče v vaši spletni trgovini celo kupci nekaj iščejo kar pa sploh nimate na zalogi. Tudi o tem se bomo še razpisali, kako pa ecommerce trgovine za razliko od spletnih strani se spremlja in kaj bi bile tam karakteristike, ki bi jih spremljali. Kakšno od karakteristik si lahko naredite že za vaš cilj in ga skušate izboljšati.

 

pomoc pri google anilitiki in triki

 

Novejši Starejši