Google Analitika na splošno

Ste vedeli, da je pregled in upravljanje podatkov o obiskovalcih spletnih strani je ključnega pomena za uspeh vašega podjetja.

Ne glede na to, ali imate novo ali staro spletno stran, morate spremljati kako se vedejo obiskovalci.

Sam imam ob pisanju tega dnevnika tudi neko novoustavnovljeno spletno stran, ki sem jo naredil pred časom, nato sem jo prenesel na novo platformo in redno spremljalm dogajanje obiskovalcev.
In kaj se je pripetilo, ko redno spremljam analitiko in nisem dosti časa posvetil sami strukturi spletne strani, ker sem jo vzel samosebi umevno in "se bo že znašla na spletu", kakor se je tudi prejšnja.
Ob analiziranju podatkov sem v google analitiki opazil, da mi analitika kaže želo mali obisk uporabnikov, prej pa sem imel stran prav tako že vrsto let postavljeno in se niti nisem ukvarjal z njo pa je imela dnevno 100 urporabnikov, ki jih je zanimala določena dematika.
Ja Google analitika vam da dejansko točne podatke, za nazaj niti nisem šel raziskovati, ko sem imel neko drugo orodje, pa niti nisem preverjal, pač pa se je kar na sami spletni strani tista številka pojavila "uesrs oz. seje".

Kdor pozna analitiko ve da temu ni tako in to še zdaleč nista isti vrednosti. Uporabniki so lahko unikatni, seje pa tisto kolikokrat klika. Tako, da je možno da v tisti nastavitvi tistega plugina je bilo dejansko seje, jaz pa sem živel v informaciji, da mi 100 ljudi vsak dan obišče mojo spletno stran.
Zato je tudi dobro spremljati analitiko in dognati ugotovitve.

Vrnimo se pa nazaj, kaj in na splošno o Google Analitiki:

Nekateri spletni skrbniki oziroma webmasterji včasih morda gledajo na napačne številke in jih ne analizirajo dovolj, da bi ustvarili zanesljive zaključke. Primer zgoraj opisanega je prav moj primer, dokler se nisem intenzivno lotil študiranja Google Analytics in ga v 3 letih dobro naštudiral in proučil.  S preučevanjem pravih meritev in ugotavljanju zaključkov se lahko veliko naučite o svoji publiki (recimo temu kar obiskovalci) in o tem, kaj dejanskopotrebujejo (recimo temu raje kaj iščejo).
V terminologijah tako User Expierience kakor tudi analitičnih, boste često zasledili "Potrebe uporabnikov", v preprostih besednjakih to pomeni, kaj uporabnik išče na strani.


google analitika na splošno in obdelana slikaZ Google Analitiko boste glede na vaše cilje imeli moč raziskati, kako uporabniki najdejo vaše spletno mesto, od kod prihajajo in kako dolgo se zadržujejo na vaših straneh. Več tudi že in še bo opisano na našem spletnem Blogu Google Analitik.
Meritve prometa so najboljša statistika za analizo, kako vaše spletno mesto raste in katera področja so najpomembnejša. Upam, da bi nekatere od teh praks, ki jih merim lahko ponudile vpogled v zbiranje novih marketinških konceptov, da bi privabili bolj ciljne obiskovalce.

Uživajte v analitiki strani.


 
Novejši Starejši