Razlogi zakaj se vam predlaga, da pričnete uporabljati Google analitiko?



Nekaj razlogov zakaj bi bilo dobro da uporabljate Google Analyitics oziroma po slovensko Google analitiko:




- Google analitika je orodje, ki spremlja vse kanale hkrati in tudi vam potem prikaže obiskovalce, ki pridejo direktno iz vaših poslanih emailingov, bodi si pa direktno iz google iskalnika oziroma katerega koli drugega vira.

- Google analitika vam omogoča analiziranje podatkov in priprava poročil (reportov). Poročila si lahko nastavljate poljubno. Recimo, če želite imeti poročilo o vaši zapustni stopnji, si lahko z nastavtivami nastavite in dobivali boste poročilo. Seveda pa je analitično poročilo ne samo da ga prejmete, dobro ga je tudi proučevati.

- Google analitika vam bo koristila tudi pri oglaševanju, če naprimer oglašujete na portalih z bannerjem, potem si preprosto z določenimi kodami nastavite, da boste lahko spremljali v vaši analitiki koliko uporabnikov pride iz tistega bannerja s klikom na vašo stran. Bannerji pa so dobri tudi zaradi tega, ker z njimi delate awareness - se pravi zavedanje vaše blagovne znamke, to boste pa sicer težje izmerili takoj, se bo pa lahko prikazalo čez čas, o tem pa tudi še kaj napišemo v našem blogu.


google analitika nasveti in zakaj jo uporabiti


Skratka na kratko, če uporabnik klikne na banner (oglasno pasico) na strani, kjer tudi to oglašujete, potem lahko na vaši strani vidite da je nekndo prišel na vašo stran preko bannerja.

- Z Google analitiko in demografije lahko odkrivate marsikaj in potem tudi prilagajate vsebino ali preprogramirate stran oziroma jo vsebinsko dodelate. O tem smo že pisali v našem blogu, kako se vsebina lahko naredi uporabnikom ciljni skupini bolj primerna.

- Eden od razlogov zakaj bi uporabljali ravno to analitiko od Googla pa je ta da je brezplačna. Veliko je tudi dobrih spletnih analitičnih orodij, katera pa so plačljiva. Google Analitika pa še dobro gre vzporedno tudi z drugimi googlovimi produkti.

- Kot že v prejšnji točki omenjejno je Google Analitiko tudi enostavno vgraditi v ostale produkte. Kot so naprimer Google AdWords....in ostali. Saj se produkti odlično med seboj povezujejo.

- In še ostale prednosti, z Google Analtiko boste ugotovili katere Socialne platforme se vam splača targetirati, kje so potencial in kje so vaše Interesne skupine, ter kje se le te zadržujejo. S tem lahko tudi optimizirate oglaševanje.
Seveda se tudi z ostalimi orodji da to jih bomo pa v kakšnem od blogov tudi našteli.


Pred časom so bile statistike na prvih spletnih straneh leta in leta nazaj samo take, da je bilo na eni strani možno beležiti samo prikaze strani, od takrat pa so se analitike bistveno bistveno razvile.



Novejši Starejši