Načini v marketingu kako prodati še več

Vsako podjetje si želi prodati še več in več. Ko je gospodarstvo na vrhuncu je to enostavno, ljudje tudi več trošijo, ko se pa začnejo drugi časi pa se potem malenkost obrne zadeva, zato je važno da se na prave panoge pravilno odzovemo in naredimo pravilne prodajne strategije, še zdaleč pa ne ukinemo prodajnih strategij, ker potem lahko samo še naključne pobiramo kdorkoli se slučajno odloči za nakup izdelka ali storitve.

Primer, nagovoriti je potrebno širše mase ljudi in veliko kupcev. Trgovci to s pridom dobro počnejo in privabijo v svoje trgovine ogromno ljudi. V prostem času kdaj pa kdaj študiram reklame, ki jih dobiva, me tudi zapeljejo v katero od trgovin in tudi jaz sem potencialni kupec.

Imajo odlično razdelano strategijo cene in vedo kje je meja in kaj privlači kupca, pa tudi kje je tista meja, da je tudi za posel še vedno vzdržno, ter se držijo internih pravil. V velikih merah je to v digitalnem svetu vedno merljivo, ter tudi v sami prodaji v trgovinah se da izmeriti s pravimi metodami.

Zadaj je vedno količina zaloge, sicer pa kot vsak nabavnik pozna – več ko kupi verjetno tudi dobi kaj rabata. Tako, da potme lahko to razliko ali vkalkulira v maržo ali pa nameni dodatno v promocijo ali katerega od načinov prepoznavnosti.

Akcije sledijo iz tedna v teden, ter se z akcijskimi artikli privablja nove in nove kupce, ter tudi “retargetira” obstoječe. Važno je, da kupci vedo, da pri vas se vedno kaj dobi. Poglejte primere kar iz letakov, katere prejmete v vaš poštni nabiralnik, ki vam jih prinese pismonoša.
Mislim, da ga ni trgovca od katerega nebi na teden ali pa 14 dni dobili reklame z ponudbami, ki jih imajo tisti teden ali pa nesec v akciji. Se pravi v akciji imajo vedno tako blago, ki je “in”. Okoli novega leta je ogromno multimedije pri spletnih trgovcih, saj si v tistem času radi privoščimo tudi kakšno novost zase ali pa za bližnje.

Večja je akcija ali pa dobri artikli v akciji, več bo privabila akcija kupcev v vašo trgovino. Kupci pa ki pridejo pa pridejo kupit ta izdelek. Ostali izdelki se večinoma, ki niso v akcijah pa prodajajo velikokrat po normalnih cenah, saj cele trgovine niso v akcijah mar ni tako. Tako kupca lahko dobite v trgovino zaradi izdelka, ki je v akciji, potem pa še kaj drugega kupi, kaj ni tako.

In tako se lahko naredi krog, ki se ga sklene ter izboljšate prodajo in prodajate, oglašujete in tudi seveda v digitalnem svetu potem vse merite, prav tako pa merite tudi v vaših trgovinah fizičnih. Vse se da vedno meriti in analizirati, le to pa vam obrodi sadove pri vašem marketingu.

Če seveda pa iščete kdaj tudi oblikovalske storitve pa veste kje nas najdete. Tudi mi delamo na tem, da kaj prodamo. Aha pa nimamo storitev v akciji, da ne bo pomote. Lahko jo pa seveda pripravimo v kolikor bomo z merjenjem zaznali, da moramo kakšno zadevo dodati v akcijo in da nam uporabniki hodijo k nam po storitev.

Malo za šalo malo za res, tako se dela marketing, najprej pa se vsak prodajni lijak gradi tudi na zavedanju, da ste sploh prisotni, zato pa je čar tega marketinga tudi oglaševanje. Saj le tako lahko sebe v pravi luči predstavite kupce, da najprej vedo kaj počnete.

 

kako v marketingu prodati še več

 

Novejši Starejši