Kaj ljudje iščejo po spletu in Google Trends

Ste vedeli, da obstaja Googlova stran, na kateri lahko preverite kaj so trendi iskanj v Google iskalniku?

Da to je GOOGLE TRENDS:

https://trends.google.com/trends/?geo=US

Pogledati si lahko kaj iščejo ljudje po svetu, tako da boste vnesli ali besedo ali temo in na to temo vam bo vrglo rezultate. Pogledate med drugim tudi kaj je od Novièk Google News kakšni so statistični podatki, je pa samo v nekaterih državah na voljo. Preverite lahko tudi kaj je trend iskanj v zadnjih 24 urah. In še in še.

Prav zanimiva zadeva malo za raziskovanje ali pa če se ukvarjate s SEO optimizacijo vsebin in bi radi zaznali kakšen trend, ki bi bil “in” ter za izkoristiti pri content marketingu v vašem podjetju ali pa če ste Blogger in radi pišete ter bi si želeli uporabnike obvestiti o nekem trendu.

Pa poglejmo malce bolj podrobno ta Google Trends oziroma Google Trende.

Pod Google trendi boste na teh straneh lahko našli strani in skalne besede, na katerij je promet obèutno poskoèil med vsemi iskanji v zadnjih 24 urah. Ta statitsika se posodablja vsako uro in nakazuje trend, kje so tisti najbolj iskane zadeve v vsakem trenutku za 24 ur nazaj.

Med državami, ki bi jih izrali trenutno še ni Slovenije upajmo, pa da nekoč tudi bo in si bomo lahko pogledali kaj so uporabniki v googlu tudi v Slvoeniji najbolj iskali v zadnjih 24 urah in katerih je bilo največ.

Preverite pa lahko na spodnji povezavei za npr Avstirjo … oziroma ostale države, ta dnevna iskanja:
https://trends.google.com/trends/trendingsearches/daily?geo=US

Iskanja globalno, katerih promet na spletnih straneh je skokovito poskočil, seveda v zadnjih 24 urah.
https://trends.google.com/trends/trendingsearches/realtime?geo=US&category=all

 

kaj ljudje iščejo na spletu

 

Novejši Starejši