Landing page : metrika v Google Analitiki

Landing page v Google Analytics je prva stran, na katero obiskovalec pride na vaši spletni strani.

To lahko vključuje domačo stran, stran iz oglasa ali stran iz iskalnika. Poročilo Landing page vam omogoča, da vidite, katere strani so najbolj popularne med obiskovalci, ki prvič pridejo na vašo spletno stran. To lahko pomaga pri odločanju o tem, kateri oglasi, ključne besede ali druge metode pridobivanja prometa so najučinkovitejše.

Prav tako lahko vidite koliko obiskovalcev se konča na določeni strani, koliko jih zapusti vašo stran po obisku te strani in podobno. To je koristno za odkrivanje težav v spletni strani, ki bi lahko vplivala na konverzijo obiskovalcev v stranke.


 
 
 Obiskovalci, ki pridejo na vašo spletno stran, imajo različne funkcije, ki so odvisne od ciljev vaše spletne strani in od tega, kaj potrebujejo obiskovalci, da bi jih dosegli. Nekateri cilji obiskovalcev lahko vključujejo:

    Informacije Obiskovalci lahko iščejo informacije o vaših izdelkih, storitvah, podjetju ali kateri koli drugi temi, povezani z vašo spletno stranjo.

    Nakup  Obiskovalci lahko iščejo možnosti za nakup vaših izdelkov ali storitev.

    Podpora Obiskovalci lahko iščejo podporo za vaše izdelke ali storitve.

    Pridobivanje kontaktov Obiskovalci lahko želijo kontaktirati vaše podjetje za več informacij ali za reševanje problemov.

    Konverzije  Obiskovalci lahko želijo opraviti konverzije, kot so registracija, prenos vsebine, oddaja obrazca, itd.

Vaša spletna stran mora biti zasnovana tako, da olajša obiskovalcem, da dosežejo njihove cilje. To lahko vključuje učinkovito navigacijo, jasno in relevantno vsebino, jasno klicanje k dejanju in dobro uporabniško izkušnjo.

Poročila v Google Analytics lahko pomagajo pri spremljanju in razumevanju obnašanja obiskovalcev na vaši spletni strani in vam pomagajo izboljšati uporabniško izkušnjo in doseči vaše cilje.

Novejši Starejši