Kako bi izgledal dober Brief v marketingu

Dober Brief v marketingu izgleda tako, da v njem spišemo vse specifike in keyponte, ki bi jih moral vedeti copywriter (berite tekstopisec / tekstopiska), da le ta potem spiše vsebino.

Ključne točke in izhodišča, ki jih podamo tekstopiscu so ključne, da se potem tudi vsebina prav in drobro zasnuje.

Poglejmo si kako bi izgledal dober marketinški Brief za SEO vsebine.


1.
Najprej opišemo v nekaj stavkih, kakšno vsebino si želimo.


Primer: v nekaj povedih zajamemo, kakšen članek ali poučno vsebino se naj spiše in katere lastnosti in zakonitosti izdelka izpostavi. V kolikor gre za produktni marketing, ter želimo povdariti določen izdelek in uporabniku dati tudi prednosti, katere ima ta produkt.


2.
Navedemo v Briefu tudi povezave, kako ima to rešeno kakšen kompetentent izdele, kakor si želimo tudi za naš produkt.


Lahko so linki do strani in povezavo URL naslovi, do primerljivih primerov ali želja teksta, ki ga želimo prejteti. (način in slog pisanja...)


3.
Pomembno je, da ko dobimo od copywriterja/ke besedilo, bo to besedilo res tisto, katerega bodo uporabniki z veseljem brali in prebirali.

Ter bo za uporabnika najboljša izkušnja in bo dalo neko dodano vrednost.4.
SEO ključne besede.

Na koncu Briefa dodamo še katere so tiste ključne besede, po katerih bo smiselno spisati besedilo optimizirati članek...
Pri navajanju tekstopiscu ali tekstopiski navedemo GLAVNO KLJUČNO BESEDO.

GLAVNA KLJUČNA BESEDA = beseda, na katero mora biti spisana celotna vsebina. To besedo mora tudi vključevati v same povedi in navajanja v članku.

Ter ne smemo pozabiti tudi na POMOŽNE KLJUČNE BESEDE.

POMOŽNE KLJUČNE BESEDE ZA SEO = So besede, ki so manjšega pomena, kakor glavna ključna beseda na katero želimo optimizirati celotno vsebino.

Morajo se pa zaradi SEO strategije on optimizacije strani pojavljati v samih besedilih.

To naredimo v Briefu najlažje tako, da GLAVNO KLJUČNO besedo na katero želimo, da se spiše besedilo tudi ustrezno označimo BOLD, ostale pomožne pa so sekundarnega pomena in jih v Briefu pripišemo za njo.

Tako, je potem tekstopiscu ali tekstopiski tak Brief več kot dober pri pisanju vsebine. V njem ima informacije iz katerih ishaja pri pisanju.


Ko se pripravlja tak brief pa ponavadi, tisti ki pripravlja Brief že pri sebi naredi tudi Frekvenco iskanj. Saj le tako s SEO optmizacijo in raziskavo naredi tisto GLAVNO KLJUČNO besedo, na katero se nam res splača, da je vsebina spisana.
Novejši Starejši