SEO optimizacija spletnih strani in trije pomembni Pillarji

Pri SEO optimizaciji spletnih strani je zelo pommebno, da je tudi vsebina na strani pravilno spisana in imamo unikatno vsebino, za katero Google dobro ve, da je samo na naši spletni strani in smo jo tudi sami pripravili.

Moramo pa vsak mesec pogledati in tudi analitično predelati Pillarje, ki jih ločimo odkar obstaja Google na te tri glavna področja. Seveda, če nimamo vsak dan časa za optimizacijo spletne strani si ga pa vsaj enkrat na mesec vzamemo in pogledamo.



1. Tehnična optimizacija strani : 

Pri tem pomeni, da je spletna stran narejena po tehničnih postopkih in pravilno urejena koda na spletni strani. To je neodvisno od vsebine. Gre predvsem, da se določene skripte pravilno nalagajo in tudi stili na strani. Velikokrat se vse to dogaja izza vidnega polja in lahko nekatere stvari diagnosticiramo pri samem pregledu v kodi, ali pa če že pogledamo izvorno kodo na strani.


2. ON-PAGE optimizacija spletnih strani.


Večinoma se dela na "fontendu" in je celoten proces od slik do vsebine, ki jo dobimo od piscev člankov. Le ti spišejo določeno vsebino, kot internetmojstri pa moramo potem tako vsebino tudi pravilno vstaviti. Določiti kaj bodo označeni "headline-i" in tudi, da le spisano in postavljena stran vsebuje tudi pravilne ključne besede. Lahko so na elemnetih, ki so na strani. Od bannerjev, določene ključne besede v sami vsebini.. in tako naprej. Vse je potem ta optimizacija SEO spletne strani, ki jo imenjujemo ON-PAGE optimizacija splene strani. In ni nepomembna.


3. OFF-SITE SEO optimizacija spletne.


Je pa celoten proces SEO spletne optimizacije, ki se jo dela in ustvarja tudi izven neke domene strani, katero se želi optimizirati. Večinoma se to odvija tudi preko kakšnih povratnih povezav iz ostalih spletnih strani. Oziroma, če katero zadevo se kje zakupi in gostuje kakor s kakšno vsebino ali oglasom, da poskrbimo tudi za ta del in od tam iz tiste spletne strani je uporabnik pravilno usmerjen na našo domeno.
Še bolje pa je, če se o temi, ki je nekje navedena in opisana zunaj potem tudi pride na enako temo na naši spletni strani. Seveda pa je vse pogojeno s tem ali si želimo, da je ta tema tudi tista za SEO optimizacijo naše spletne strani res ključna.


Da ne delamo samo linka zato, da je link pač pa da je link tudi pravilno umeščen in zapisan ali pa dodan na bannerju.




Primer (A CASE) v praksi naprimer,
kako bi se pililo že z imenom omenjene "Pillarje", da si to predstavljamo za SEO:

Kot vidimo pri tem izrazu SEO optimizacije že sam beseda pove to da se jih pili... Kaj pa je SEO si pa lahko tako ali tako preberete tudi na naši strani tu >> več o seo optimizaciji in osnove

Tipični primer naprimer pri SEO optimizaciji bi lahko tudi bil od enega od naštetih Pillerjev, ki bi  jih optimizirali za boljše rangiranje spletne strani na iskalniku.

A) Stran, ki je dinamična v večini primerov nikoli spletnih straneh ne rangira tako dobro kakor "Statična spletna pristajalna stran".

Tu se potem pri piljenju tega "pillarja" vprašamo, kaj moramo narediti. Ali lahko to dinamično stran, ki se spreminja nadgradimo z vsebino, katera bo statična. Da bo ta vsebina vedno ostala ista na tej strani in jo bomo mogoče celo dograjevali, ne pa odstranjevali? ... in tako naprej. Potem se lahko vprašamo še za drugo točno : Ali je lahko narejen za to spletno stran tudi kakešn interni linking. Oziroma na kakšen način bi potem pri SEO optimizacije spletne strani in piljenje "Pillarja" dosegli, da bi ta spletna stran postala tista prva stran pri rangiranju na tak produtk.




Novejši Starejši