Analiza spletne strani in kako SEO optimizirati spletno stran

 1. Analiza, na katero ključno besedo oz. katere ključne besede želimo da je stran optimizirana.

Tako v tem procesu izberemo tisti GLAVNO ključno besedo za katero želimo spletno stran optimizirati.

Pri glavni ključni besedi, kadar se jo izbira je dobro, da je osredotočeno predvsem na "Volume" količino in pomembnost te ključne besede. Tista ključna beseda, na katero se želi narediti SEO optimizacijo, mora imeti tudi določeno iskalno kapaciteto v iskalniku, primer (mora jo kar nekaj ljudi iskati), da lahko rečemo, ta ključna beseda je za nas pomembna.

Primer, če neko ključno besedo iščejo uporabniki na Googl-u večkrat kakor podobno, potem je seveda smisleno, da se optimizacija SEO dela na tisto ključno besedo, ki ima več iskalnj. Seveda, če ni tudi zapletena za optimzacijo po težavnosti.


Zakaj je temu tako? V praksi SEO optimizacija ni neka fiksna, kjer bi se reklo v eni uri bomo dvignili pozicijo ključne besede, pač pa je proces. In v takem primeru, če izberemo v štartu napačno besedo za optimizacijo spletne strani (primer, ki jo išče samo 50 uporabnikov na mesec, pa tega nismo vedeli), potem je to lahko mesece in mesece dela, pa se na koncu vprašamo : saj obiska na spletni strani ni nič več kakor ga pa je bilo prej.


Cilj seo optimizacije pa je prav ta, da povečamo Organski obisk na spletnih straneh. In sumarno, ga povečamo, če gledamo stran kot celoto, ter tudi optimiziramo na ključne besede, ki bodo preinesle obisk in posledično tudi konverzije (CRO conversion rate optimization). Le tako, si lahko na dolgi rok nadejamo uspeh od SEO optimizacije.



2. Ko imamo analizo in ključno besedo se praviloma najprej lotimo onsite SEO spletne optimizacije

V to spada vse kar se dejansko dogaja in je povezano na naši spletni strani. Tako, s ključno besedo, tako z samimi naslovi kakor sem sodijo H1 oznake, vsebina ki je spisana da jo seo mojstri spremenimo na SEO kw del. Važni so tudi, da so strani med seboj povezane, da so pravilno predhodno pri kreiranju strani bili pripravljeni url-ji in še in še.

Vse to sodi v dobro seo on site optimizacijo in na to je treba biti pozoren, ko se spletna stran postavlja na začetku, sicer je kasneje kar več dela. Če se v primerih, ko se dobi neke tekste od copywriterjev te vstavi in ni urejena seo on site optimizacija. Saj tekstopisci včasih v praksi pišejo, ne upoštevajo pa vseh temeljnih faktorjev,čeprav so jim sporočeni. Sicer pa v praksi določe strani potem ko se jih postavlja se potem nastavlja tudi že na sami strani.


Pri seo optimizaciji je pomembno, da je vse to dobro upoštevano.


Pri onsite SEO optimizaciji je dobro vedeti tudi to, da vsebina spletne strani in teksti, ki so daljši in bolj detajlni rangirajo bolje, kakor pa spletne strani z malo vsebine. Vsebina je tista, ki se na spletno stran doda za boljšo optimizacijo, saj je vse to potem povezano. Zato je važno da Copywriterju naročimo tip vsebnine, ki ga spiše za spletno mesto, da bomo potem na spletni strani upravljalci doseglji čimboljše pozicije na Google-u vezane na SEO optimizacijo strani.



3. Ko imamo vse enkrat urejeno na lastni strani, pa je na vrsti še drugi del in sicer offsite SEO optimizacija. Katero pa je smiselno pri večjih zadevah in spletnih straneh graditi že prej, vmes med fazo 2. Ker nam čisto nič ne služi tako zelo zelo dober On site SEO optimiziran "page", če pa nimamo urejenega tudi offisete SEO dela optimizacije.



4. Redno izvajanje tehnične optimizacije SEO optimizacije vzporedno s pregledm offsite in onsite seo optimizacije. Med tehnično bi lahko rekli, da spadajo vse tehnikalije, ki pa podpirajo te zadeve, da je onsite seo optimizacije čimboljša in močnejša.

V praksi se dogaja da Google spreminja tudi svoje algoritme in zahteve, te pa je potrebno tudi pregledati in se osredotočiti na error-je, ki se pojavljajo na naši spletni strani. Saj če je takih zadev preveč, potem nas lahko tudi kaznuje. V preteklosti je bilo ob prehodih na Mobile first, da če stran ni bila prilagojena mobilnim napravam, potem je bila tudi v Google-u nižje pozicionirana. To je seveda tudi še sedaj, primer pa je naveden tak kot ta, kjer se vidi, če nismo tehnično takrat poskrbeli se je v tistem obdobju kar nekaj pozicij lahko na spletnih zadetkih vezanih na SEO optimizacijo izgubilo.

Take manjše zadeve, pa se v tehničnem smislu dogajajo še vedno, saj je vedno znova dosti posodobitev, za katere velike in pomembne pa je potrebno tehnično poskrbeti, da je ta del pokrit. 


Novejši Starejši