Blogganje in blogger : e-ucilnica kako se to naredi

V praski, se lahko dogodi, da blog, ki ga objavljate kdaj s časom želite tudi izbrisati.

Razlogov je seveda več. Eden je lahko da želite tisto vsebino, ki ste jo pisali v Googlovem Bloggerju na www.blogger.com enostavno pobrisati, saj imate drug blog, na katerem želite naprej graditi in objavljati.

Kako pa se to naredi v priljubljeni platformi za bloge. V Blogger.com ?

V Blogger-ju na www.blogger.com se to naredi sledeče.

Najprej se seveda prijavite, kakor bi objavljali objave.

Na desni strani imate v Bloggerju vedno tudi navigacijsko vrstico, ki se loči na : Objave, Statistični podatki, Zaslužek, Strani .... ter Nastavitve.

Izbris spletnega dnevnika se nahaja pod Nastavitvami in sicer pod Upravljanjem spletnega dnevnika.

Preden pa izbrišete vaš spletni dnevnik, pa vas bo sistem blogger.com seveda tudi še vprašal slednje.

kako se v blogger-ju izbrise spletni dnevnik

To predvsem zato, če želite čisto zares izbrisati. Seveda pa je če imate kakšno vsebino, ki jo boste še rabili kdaj dobro narediti prej tudi izvoz vsebine. Posebno, če to vsebino prestavljate na kakšno drugo platformo.

Pri takih prenosih pa je vedno dobro upoštevati tudi zakonitosti in kako se boste lotili na novi platformi SEO optimizacije. Da bo novi blog tudi najbolje optimiziran. Več o seo optimizaciji spletnih strani, pa si lahko preberete tudi na našem blogu tukaj.

Predvsem pa pri novem blogu, pa naj si bo to na Blogger.com ali kje drugje pa ne pozabiti tudi kasneje na seo del piljenja "pillerjev". Za boljše pozicije strani na Google-u.


Novejši Starejši