Oblikovanje GRAFIK in oblikovanje kot pojem

Oblikovanje – grafično oblikovanje je dejansko umetnost, ki povezuje tako estetiko kakor tudi znanje marketinga s katerim bomo dosegli z oglasom ali podobo željen učinek.

Dobri grafični oblikovalci imajo tudi visoko stopnjo kreativnega razmišljanja. Saj če bi tako na splošno pogledali smo vsako postavitev oglasa že kdaj pa kdaj recimo temu že videli.

Oglasi plakati in ostalo je recimo temu v večini marketinških materialov podobnih (papir prenese vse :), zato je bolj vprašanje oblikvoanja : “Kako kreativni oblikovalec, naredi nekaj novega odštekanega?”

Pa vednar da oblika na presega preveè od standardnih konceptov in je še vedno za povpraènega za slehernega uporabnika, ki vidi oglas tiskovino ali celostno grafično podobo.

Zelo veliko težo imajo pri grafični podobi , vizualnem designu tudi izkušnje, ki jih ima oblikovalec. Izkušnje v tem poslu niso zanemarljive, ko se odloèate za vašo celostno grafièno podobo ali celo znak podjetja.


graficno oblikovanje marketing blogOglas že nekako, če ne potegne oziroma je narejen površno hitro ali ne toliko profesionalno še gre. V kolikor pa je celostna grafična podoba narejena od nekoga z ne toliko izkušnjami, pa se lahko izkaže – da boste čez leto že menjali zadevo.

V praksi pomeni to, da če vam npr. “sosed, ki nekaj zna na raèunalnik” naredi znak podjetja ali ne bo aplikativen v pravih tehnikah. Kakšen uporabi kar sliko ipd in jo vkluèi pod napis podjetja ali poleg napisa.


Profesionalni oblikovalec bo znal tako zadevo narediti na drug način saj istočasno razmišlja o celotni grafični podobi, kaj se bo dogodilo, èe boste naprimer vaš znak dali na izrez iz pločevine (zadaj luč) in ga montirali na vaš objekt.

Dobri oblikovalci bi lahko rekli razmišljajo globalno (tudi kaj boste uporabili za splet), kako bo to prilagojeno vašim dopisnim listom in tako naprej.

Novejši Starejši