Kaj je digitalni tisk

Kaj je to digitalni tisk?


Digitalni tisk


je sorazmerno nova tehnologija tiskanja in omogoča veliko prilagodljivost in nadzor nad izdelavo tiskovin. Za razliko od klasičnega starega načina, ne potrebujemo tiskarskih plošč in se s tem izognemo stroškom priprave plošč, ter še korekture v kolikor so so bistveno lažje. Lahko bi rekli, da je to tehnika, kjer stroje krmili računalnik. Print se odtisne podobno kot pri tiskalniku, ki ga imate doma na mizi.

Si predstavljate pred tiskom, ko je korektura še enkraten strošek tiskarske ploče (če npr. gre za eno stran na eni plošči…), da ne govorimo, da je korektur še več.

Priprava za tisk pri digitalnem tisku je tudi malenkost bolj enostavna hitrejša in seveda tudi cenovno ugodna. Pri digitalnem tisku nam lahko tiskar naredi tudi personalizacijo oz. oštevilčenje npr. darilni boni, npr. imena na vabilih.

Digitalni tisk se uporablja pri manjših nakladah in serijah. Večje naklade pri tisku pa se še vedno odvijajo s tiskarskimi ploščami.

Na kratko, kar želite da vam oblikujemo oz. izdelamo pri nas bo po vsej verjetnosti se izvedlo potem z digitalnim tiskom, tako da stoški priprav so res zanemarljivi.


digitalni tisk oblikovalec grafično oblikovanje



Novejši Starejši