Uporaba Google Analitke v praksi

Veliko uporabnikov uporablja Google analitiko zgolj kot osnove, to je da pogledajo koliko imajo obiska na strani ali pa koliko je bilo v času (nekem intervalnem obdobju obiska).

Pravi namen Google analitike pa je vse več kot samo pristajanje na vaši spletni strani. Obisk sam po sebi ali ga veste ali pa ne, odvisno od vašega zanimanja. Bistveno je še veliko ostalih zadev, kot so razne stopnje prehodov iz ene na drugo stran, kako uporabniki po domače povedajo konvertirajo sem ter tja. 

uporaba google analitike marketing blog

Ter zanimivo bolj kolikor je uporabnikov na strani spremljati, tudi koliko jih odda povpraševanje, pri kolikih se pojavi zahvalna stran po oddaji povpraševanja, ter ali ti potem tudi naredijo v realnosti kakšno konverzijo ali pa korak naprej , ter postanejo naši naročniki.

V praksi pod osnovno znanje pa bi lahko rekli, da je za spremljanje obiska. Odvisno zakaj jo kdo uporabi. Je pa zelo močno analitično orodje, ki se da povezovati z ostalimi googlovimi storitvami in se zelo enostavno tudi integrira ali s Google Tag managerjem in naprimer Data studiom.

Skrajni čas je da google analitiko začnete uporabljati več kot pa za merjenje obiskovalcev na strani.

Če se želite naučiti in raziskati po google analitiki, vam bo na začetku vzelo kar nekaj časa, je pa dober blog na temo tega in trikov v google analitiki definitivno tale : Google Analitik.


Novejši Starejši