B2B Content vsebinski marketing na spletu

 

Če bi gledali začetek sta si tako “content marketing” B2C in B2B podobna, se pa potem začne bistveno razlikovati.
Pisanje vsebine in ostalo je mala malica, gre dejansko za isto zadevo spisati vsebino, potem pa se začnejo zadeve razlikovati, ker so tudi B2B kupci drugačni kakor B2C.

Mala podjetja in velika podjetja se med seboj razlikujejo, tako da je pomembno da z vsebino nagovorite pravo publiko in naredite tudi pravi prodajni lijak.

Kaj boste delali z “awareness-om”, to si morate najprej zastaviti vprašanje.

Poglejte si lepo predavanaje, še bolj v detajl in tudi nekaj dobrih primerov je v tem video posnetku spodaj. Vse pa sloni na pridobivanju leadov, to jih generira le dober content, da generira prave leade.

 

 




Metrike, ki jih imate pa na B2B in B2C se razlikujejo. Ni vse ena na ena, kakor veste je tudi podaja B2B drugačna kakor na B2C segmentu poslovanja. Končne potročnike se nagovarja bistveno agresivneje kakor pa poslovni del.

Pri poslovnem delu je pri prodaji potreben pravi marketing in pravi pristop. Razviti je potrebno odnos, bi temu rekli, prav tako pa momeni pri vsebinskem marketingu. Je pa vedno vprašanje, kdo od B2B kupcev ima čas in branje v nedogled dolgih vsebin… malo kdo res je.

Zato je bistveno, da so vsebine dobre in tudi pritegnejo bralca in potem konvertira v kupca. Tako zmerimo tudi vrednost kupca, koliko nas stane, da dobimo novega kupca.


Izogibajte se tega, da morajo kupci “content” vsebinske strani downloadati in potem pregledovati. Predstavljajte si tudi, kako je na telefonu downloadati Wordove fajle, da si jih preberejo in odpirati. Najprej morate začeti meriti nato pa z meritvami ugotavljati kje in kaj se da narediti v SEO in vsebisnkem delu.

Če veste, da se downloada, potem je takega kupca potrebno omrežiti ali s kakšno drugo aktivnostjo, kakor poslati mu elektronsko pošto, če si želi še kaj ogledati in tudi da pridemo do leada, ki nam bo še kako pomemben pri prodaji. Za to so pa emal sistemi, ki omogočajo že take zadeve.

 

Novejši Starejši