Meta opis in Meta Titele Naslov strani za SEO optimizacijo

Pri pisanju in nastavitvah na strani za SEO tako za Meta Title kakor tudi za Meta Descriptions veljajo določena pravila. Pravila za SEO optimizacijo spletnih strani pa kakor vemo iz prakse je dobro upoštevati.

Koliko pa naj bo dolžina v znakih za Meta Title (Naslov strani)?

  • Odgovor : Priporočeno število znakov za Naslov strani oziroma Meta Title je od 30 do 60 znakov.

Koliko pa naj bi bila priporočena dolžina za Meta Description pri spletni strani?

  • Odgovor : Po zadnjih podatkih (iz 2020) naj bi bilo to za Opis strani to je Meta opis najbolj priporočljivo, da je opis dolg od 130 do maksimalno 160 znakov.

Ja ni dobro, če so te opisi prekratki, pa tudi ni dobro če so predolgi, saj se pri predolgih včasih že takoj vidi da gre za namensko vpisovanje ključnih besed ali pa ga iskalnik sam odreže ter ni tako relevantane, kot pa če bi bilo narejeno in meta opis in naslov spletne strani v priporočenih okvirih.

Dobro si je ogledati tudi za SEO optimizacijo : SEO optimizacija in nekateri dobri SEO vtičniki

 

Bolje imate urejeno spletno stran in pravilno zastavljeno že v samem začetku bolje boste lahko tudi preko strani povečali prodajo vaše spletne trgovine.

Seveda pa se da tudi stare spletne strani z malo triki lepo preurediti in optimizirati, kakšen dober nasvet boste našli tudi na naši strani in sigurno vam bo koristen.


Seveda pa bomo o tem še pisali na našem blog, saj se iz dneva v dan vse bolj fokusiramo v dobro SEO optimizacijo strani.


Saj veste dobra SEO optimizacija in upoštevanje osnov izdelave strani je že tisti mali korak na poti do prepoznavnosti.

 

Seo optimizacija spetnih strani

 

Novejši Starejši