SEO optimizacija in kaj je to

Večina ljudi misli, ki se kratek čas ukvarja s spletom, da je seo optimizacija nekaj kar naredimo na začetku ko se stran postavi, pa temu ni tako.

Ste vedeli zakaj?

Seo optimizacija je izvajanje, ne pa nekaj kar se naredi sedaj na spletni strani in bo delovalo ter poganjalo naprej.


Res je dobra priprava strukture strani in načrtovanje v začetku z pravim internetmojstrom še kako pomembna, drugo pa je da se seo optimizacija tudi izvaja in spremlja.Optimizacija je postopek, ki ga je potrebno načrtovati pri samem upravljanju strani.
Dovolj je že na začetku, če tudi gre za manjšo stran, da spremljamo in gledamo, kje se stran uvršča v iskalnih nizih v iskalniku, ter vemo potem tudi ali določena vsebina funkionira ali ne, ter če tvori prave prodajne rezultate naša spletna stran.

SEO Optimizacija je globok postopek:
Od načrtovanja, priprave vsebine, objave in tudi kasneje od spremljanja. Gre za proces in ne enosmerno dejanje.


Optimizacija je še kako pomembna v času, ko se želimo določenemu delu oglaševalskega denarja, ki ga namenjamo plačjivim oglasom odreči in te obiske pokriti z iskalnimi nizi preko iskalnika googla, ali pa da uporabniki pridejo na naše strani preko drugih virov. Več kot jih pride in boljša je optimizacija, za katere uporabnike nismo plačali nič, da bi k nam na spletno stran prišli - boljši je potem isplen in lahko znižamo strošek ki ga namenjamo klasičnemu oglaševanju ali pa plačljivim oglasom na google-u.

Zato se tudi vedno več in več govori od dobri seo optimizaciji in kako optimizirati spletno stran.


optimizacija strani in marketing
Če imate dobro optimizacijo spletne strani se bo tudi kasneje, ko se bo stroške zmanjšalo ali pa celo z oglaševanjem ukinilo, vam po pozicijah, ki jih ima potem spletna stran, če je narejena tudi optimizacija uporabniki še vedno hodili in kupovali.

Dobra optimizacija spletnih strani pa se kaže tudi vse bolj pri spletnih trgovinah. Spletna trgovina - produkt, ki se prodaja mora imeti nujno optimizirano svojo pristajalno stran. To je stran, preko katere kupec pristane iz iskalnika.
Če le ta stran produkta ni ustrezno optimizirana, potem tudi produkt, sam od sebe se ne bo kar tako prodajal. No ja če rečemo za hec, mogoče se bo prodajal, samo to tako če bo cena res niska in niska, ter do produkta kupec ne pride preko iskalnika, pač pa verjetno od ust do ust.

Saj če stran ni optimizirana za iskalnik tudi v googlu se take strani ne bo našlo na pravo ključno besedo.

Zato je tu veliko faktorjev, ki jih je potrebno poznati in vedeti pri postavljanju in lansiranju spletne trgovine. Kaj bi bila pa trgovina brez kupcev. Sama sebi namen.

SEO optimizacija je pogoj in higiena vsake spletne strani.
Novejši Starejši