Metode in tehnike za dober User Interface

Vsi se zavedamo, da le dober uporabniški interface ” dobra uporabniška izkušnja ” prinese v poslovnem svetu dobre rezulatate.


Iz GOTO 2012 zelo dober video, ki si ga je priporočljivo ogledati, saj so določena načela in tehnike še vedno uporabljene ter vse bolj uporabljajo tudi UX desifnerji tudi v letu 2020.Janne Jul Jensen, bo podrobno v tem predavanju razložila zakaj in kaj se je dobro posluževati pri vaši dobri uporabniški izkušnji.

Primeri kot so okna o napakah na spletu, dobre tehnike, kako še enkrat nagovoriti uporabnika, ter kako je dobro na spletni strani upoštevati, da tudi uporabnik najde EXIT – izhod iz strani.Vedno naj ima uporabnik tudi možnost, da zapusti vašo spletno stran ali pa uporabniški vmesnik, ne pa da išče. Tak uporabnik bo tudi tik pred zaključkom dobil občutek, da ste dobro glede UX (user experience-a – njegove uporabniške izkušnje zanj poskrbeli).Vedno je dobro v računalniških sistemih pa pridobiti tudi “feedback”. Uporabniki vam ne bodo sami od seme povedali kaj je šlo dobro večinoma povedo, kaj jih je motilo.Najbolje je pa če error sporočila tudi predvidite. Z dobrim UX načrtovanjem programa uporabnik nebi smel dobiti sporočil o napaki. Ter sevede vzporedno z dobro platformo, ki jo razvijete ali pa imate.Uporabniška izkušnja je kar nekaj bistvenih tehnik in metod, ki jih je dobro upoštevati.
V začetku je dobro imeti tudi design “delavnico”, tako da uporabniki povedo kaj želijo imeti in to pravi načrtovalec UX designer mora potem tudi narediti. Pravi UX ima tudi te spretnosti, da je uporabniška izkušnja toliko boljša. Uporabniki včasih tudi ne vedo, kaj bi imeli da bi bila izkušnja uporabnika še boljša kakor jo imajo ali pa želijo imeti.Kako se pa pripravi UX delavnica, pa si ogledate tudi na kakšnem od blogov na naši spletni strani.Ja kot Oblikovalec smo včasih še več tudi UX designer, UX svetovalec in še kaj bi se lahko reklo.

Celoten posnetek GOTO 2012, kjer vam bo Janne razložila še kakšen detail pa si poglejte spodaj:

 
Ostale goto; konference pa so tudi na tem naslovu. Postajte naš logotip.net Blog, če vam je všeč tudi na vašem socialnem profilu in potrudili se bomo še z več zanimivimi in dobrimi vsebinamo iz področja UX , oblikovanja in programiranja >> konferenca goto;


Kaj pa je User Interface?


User Interface (UI) označuje način, na katerega uporabnik interagira z aplikacijo, spletnim mestom ali napravo. To vključuje vse elemente, ki jih uporabnik vidi in z njimi interagira, kot so gumbi, meniji, obrazci, besedila in slike.

UI je ključnega pomena za kakovost uporabniške izkušnje, saj dobro zasnovana UI omogoča enostavno in intuitivno uporabo aplikacije ali spletnega mesta. Cilj dobre UI je, da omogoči uporabniku, da hitro in enostavno najde in uporabi informacije in funkcije, ki jih potrebuje.

UI običajno vključuje dva glavna dela:

  •  Interakcijski elementi, ki uporabniku omogočajo, da interagira z aplikacijo, kot so gumbi, meniji, obrazci in polja za vnos.
  • Vizualni elementi, ki uporabniku pomagajo razumeti in navigirati po aplikaciji, kot so ikone, slike, besedila in barve.


UI oblikovalci se osredotočajo na zagotavljanje uporabnikom intuitivnih in enostavnih za uporabo vmesnikov, ki jim omogočajo hitro in učinkovito delo z aplikacijami in spletnimi stranmi. 

Novejši Starejši