Kako narediti Uspešno mobilno aplikacijo

Na svetu in tako v Google Play kot iTunes trgovini je nešteto mobilnih aplikacij, ki omogočajo take ali drugačne lastnosti in funkcije.
Nekatere mobilne aplikacije so plačljive, druge zastonj in se jih potem plačuje, tretje pa so povsem brezplačne od začetka do konca po vseh nivojih in nudijo tudi podporo spletni prodaji ali prodaji pri posameznem podjetu ipd.


Kako pa narediti in načrtovati tako uspešno mobilno aplikacijo. Ena bo sigurno najprej prava ideja, ki jo morate imeti in da jo bo trg tudi sprejel. Druga zadeva bi bila zelo dboro načrtovana uporabniška izkušnja, da se uporabnik poistoveti in mu navigiranje in uporaba aplikacije ne predstavlja nekakega novega znanja. Dober UX designer – UX načrtovalec bo to že vedel. Potem pa je v kolikor gre in imate že mobilno aplikacijo, ter jo bi radi samo nadgradili pomembno, da tudi spremljate trende in razvijte tiste stvari ali pa pri sami novi mobilni aplikaciji in načrtovanju se skoncentrirate samo na tiste stvari, ki so dejansko fokus in kar želite res uporabniku pomagati v njej. To pa se naredi s spremljanjem raznih metrik, kar bo UX designer analiziral in potem tudi udejanil pri samem načrtu. Šele na koncu pa je seveda lep in privlačen design, na katerega ne smete pozabiti.
Pri oblikovanju in UX načrtovanju spletne ali mobilne aplikacije pa veljajo tudi določene zakonitosti, ki se jih seveda vsak oblikovalec drži po svoje, da bi dosegel čimboljšo uporabniško izkušnjo in hkrati tudi potem na oblikovalsem nivoju tudi lep in priblačen izgled.



Oglejte si pa zanimiv video tudi prav to tem kakšen bi bil Perferct APP iz poslovnega vidika. 

 


 

Novejši Starejši