Google Analitika in kako se nastavi da ne šteje vašega IP-ja

Včasih, se da pri oglaševanju na googlu tudi kaj omejiti in sicer, da se omejijo tudi prikazi oglasov.

Si predstavljate, da imate ogromno podjetje in veliko uporabnikov, ki je prisotnih preko "istega IP-ja". Vi pa daste oglas na Google oglasni mreži ven o novem izdelku, katerega niti svojim sodelavcem niste predstavili.

Ja veste kaj se bo zgodilo, ko vidijo vašo znamko in artikel ali pa storitev, ki se ponuja.

Hm.. verjetno jih bo zanimalo in bodo kliknili na oglas, vi pa boste imeli veliko takih klikov konverzij, ki bodo prišli lahko to temu rečemo iz internega vira, za te oglase pa boste potem Google oglaševalski mreži to plačali.

Nebi bilo bolj smiselno, da bi se oglase na ta vaš IP, ki ga seveda vsekakor veste ali pa ga vaša informatika pozna skrili prikaze. Tako, se takim uporabnikom oglas ne bo prikazal. S tem pa boste prihranili kar nekaj denarja. Nov produkt pa se lahko sodelavce v podjetju seznani iz marketinga kar po pošti. Pripravite enostavno sporočilo o lansiranju novega produkta v marketingu podjetja - novega vizuala in komunikacija je boljša na Googlu pa prihranite pri oglaševanju.

Cilj je da vaš oglas vidi čimveč zunanjih obiskovalcev, ki se jih oglas targetira in da skozi oglas potem naredite konverzijo in nakup.

Nasveti in triki google analitike



100 ljudi v hiši = lahko 100 klikov na oglas. Naj se oglas raje prikaže 100 tim takim, ki jih ta oglas najbolj targetira, ter če 10 od njih sporžite konverzijo, vam je ta zapis o tem marketinškem nasvetu še kako pomagal.


Kako se pa blokira IP v oglaševalski platformi Google Adwords, pa si poglejmo spodaj. Enostavno se to nastavi v nekaj korakih.


1. Prijavite se v svoj račun za Google Ads.
2. V meniju strani na levi kliknite Nastavitve.
3. Izberite oglaševalsko akcijo, iz katere želite izključiti IP naslove.
4. Kliknite, če želite razširiti razdelek »Izključitve IP«. (Kliknite Dodatne nastavitve, če ne vidite razdelka "Izključitve IP".)
5. Vnesite IP naslove, ki jih želite izključiti iz ogledov oglasov.
6. Kliknite Shrani.


Še bolj podrobno in če potrebujete še kaj bolj tehničnega pa je tudi na uradni Googlovi spletni strani:
https://support.google.com/google-ads/answer/2456098?hl=en

Novejši Starejši