Google Sites in spletno orodje

Glavne prednosti Google Sites spletnih strani in kaj omogoča ta brezplačen CMS za pripravo spletne strani. 

 

Če bi tako rekli temu Googlovemu okolju za kreiranje spletne strani.

1. Je kar nekaj fleksibilnosti v Google Sites in sicer kjer se da stran prilagoditi in tudi enostavno je kreiranje vsebin in modulov.

2. Uporabno za male strani. Če je potreba po spletni strani, da je mala spletna stran je to odlična rešitev z orodjem Google Sites. Primerno je predvsem za strani, katere imajo od 5 do 10 podstrani.

Primer, za predstavitvene strani, ki niso zahtevne in kjer je predstavitev produkta enostavna, ter brez kakšnih dodatnih integracij v spletno mesto, ker jih Google Sites še ne omogoča, pa tudi verjetno v prihodnosti ne bodo zadeve kaj možne s posegi v izvorno kodo.

3. Domeno po meri, katero se lahko se integrira v Google Sites. Podpira pa tudi https:// protokol, tako da strani so potem varne.
Tu se ne potrebuje potem gostovanja spletne strani, ker spletna stran gostuje na googlu.
Kjerkoli pri ponudniku gostovanj, če se vzame gostovanje strani je potrebno k stroškom za stran prišteti potem poleg gostovanja strani še certifikat in tudi še kakšna podpora ali pa tehnična dela. Tako da cena "gostovanja" ni več tako poceni, če temu prištejemo še certifikat.  Zato je pa Google Sites idealana rešitev, če se želi enostavno spletno stran brez velikih stroškov v ozadju.


Kako pa pridem v Google Sites. Za to je potrebno imeti odprt Googlov račun, ter se vanj pride preko te povezave Google Sites:

https://sites.google.com/new


Navdušujoče o Google Sites pripoveduje tudi ta video posnetek





Novejši Starejši