Vivaldi brskalnik - e-učilnica : Nastavitev iskanja

Če uporabljate brskalnik potem že veste, zanimivo je pa tudi tole. Spodaj pa tudi kako in na kakšen način se nastavi v njem privzeti iskalnik, da išče npr. po indexu Google-a strani.



Vivaldi je spletni brskalnik, ki ga je razvilo podjetje Vivaldi Technologies. Brskalnik je bil prvič predstavljen leta 2016 in je bil ustvarjen s strani nekdanjega izvršnega direktorja podjetja Opera Software, Jona Stephansena, in ekipe, ki jo je sestavljalo več drugih izkušenih strokovnjakov za brskalnike.

Vivaldi se ponaša z nekaterimi naprednimi funkcijami, ki omogočajo uporabnikom prilagajanje izgleda in delovanja brskalnika po svojih željah. Med temi funkcijami so možnosti prilagajanja uporabniškega vmesnika, hitri dostop do priljubljenih mest, razširjene možnosti zaznamkov, pametno sledenje odprtim zavihkom in drugo.

Glede načina, kako se informacije o brskalnikih širijo, ni vedno enostavno dobiti natančnih statistik o uporabi, ker se te pogosto spreminjajo in so odvisne od različnih virov. Vendar pa Vivaldi ni tako razširjen kot nekateri drugi brskalniki, kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge. Veliko ljudi še vedno uporablja te bolj uveljavljene brskalnike, medtem ko so drugi manj znani brskalniki, vključno z Vivaldijem, priljubljeni med nekaterimi skupinami uporabnikov, ki iščejo posebne funkcionalnosti in prilagodljivost.


Kako pa naredimo nastavitev v njem, da se ko se v iskanje vpiše išče potem po Google indexu in ne po drugih iskalnikih. Saj če se je prej uporabljalo Google browser, potem je človek mogoče tudi navajen tega.

V sliki spodaj kje in pod katerem meniju se to spremeni v Vivaldiju.


Vivaldi brskalnik nastavitve


Je pa na tem ekranu sicer spremenjena tema, tako da je temna tema. Po osnovi je tema v Vivaldiju osnovna siva in rdeča.

Skratka, gre se pod nastavitve in SEARCH, tam pa se potem kakor je označeno na desni strani izbere "Google".

Če pa radi delate HTML, ki so dejansko strani, katere so prikazane v Iskalnikih in se s tem že spogledujete in spoznavate vam pa prav pride ta stran za malo šolo HTML-ja.
Novejši Starejši