Kje preveriti Google update-e iskalnika

Se vam je že naredilo da strani se ne prikazujejo prav v Google iskalniku. So katere od strani tudi izginile iz iskalnega niza.

Za vse to se lahko dogodi da je kriv kakšen Google update, če seveda niste ukrepali in prilagodili spletne strani ali pa odkrili napake, ki jo ta update povzroča na vaši spletni strani.


Kje se pa pogleda, kateri Update-i Google iskalnika so bili po datumih in kaj so zavzemali?

https://status.search.google.com/summary


Google redno posodablja svoj iskalni algoritem, in te posodobitve lahko vplivajo na rangiranje spletnih strani v rezultatih iskanja. Nekatere od teh posodobitev so majhne in ne vplivajo bistveno na rezultate iskanja, medtem ko so druge lahko precej obsežne in imajo lahko opazen vpliv na razvrščanje spletnih strani.

Nekateri najbolj znani Googlovi algoritmi vključujejo:


    Google Panda: Ta algoritem se osredotoča na kakovost vsebine. Spletna mesta z visoko kakovostno in relevantno vsebino imajo boljše možnosti za dobro uvrstitev v rezultatih iskanja.


    Google Penguin: Ta algoritem je namenjen boju proti spletnim mestom, ki uporabljajo neetične tehnike za pridobivanje povratnih povezav. Če spletno mesto uporablja črne kape (neetične) tehnike SEO, lahko Penguin posodobitve negativno vplivajo na njegovo rangiranje.


    Google Hummingbird: Ta algoritem je bolj usmerjen v razumevanje celotnega pomena poizvedb, namesto da bi se osredotočal samo na ključne besede. To pomaga pri bolj natančnih rezultatih iskanja.


    Google RankBrain: RankBrain je del Googlovega algoritma, ki se osredotoča na umetno inteligenco in strojno učenje. Pomaga razumeti pomen poizvedb, ki jih uporabniki vnašajo v iskalnik.


Če pride do večjih sprememb v Googlovem algoritmu, se lahko zgodi, da spletne strani izgubijo svojo prejšnjo uvrstitev. Če želite ohraniti ali izboljšati svoje rangiranje, je pomembno slediti spremembam algoritma in prilagajati svojo strategijo SEO. Nekateri skupni koraki, ki jih lahko izvedete, vključujejo:


    Kakovostna vsebina: Zagotovite, da je vsebina na vaši spletni strani visoke kakovosti, informativna in relevantna za iskalne poizvedbe.


    Povratne povezave: Gradite naravne in kakovostne povratne povezave. Izogibajte se neetičnim praksam pridobivanja povezav, ki jih lahko odkrije algoritem Google Penguin.


    Mobilna prijaznost: Poskrbite, da je vaša spletna stran prilagojena mobilnim napravam, saj Google upošteva mobilno prijaznost pri rangiranju.


    Hitrost nalaganja strani: Optimizirajte hitrost nalaganja vaše spletne strani, saj lahko počasne strani vplivajo na izkušnjo uporabnikov in rangiranje.


    Tehnična optimizacija: Poskrbite za tehnično optimizacijo spletne strani, vključno s pravilno uporabo oznak, naslovov, meta opisov itd.


Redno spremljanje novic v industriji SEO in prilagajanje svoje strategije glede na spremembe algoritma je ključno za uspeh na spletu.

Novejši Starejši