Kako najlazje Googlu povedati da so nove strani?

Najlažji način, kako sporočiti Googlu o novih straneh, je uporaba orodja Google Search Console. Google Search Console je brezplačno orodje, ki ga Google ponuja lastnikom spletnih mest in skrbi za analizo in spremljanje prisotnosti njihovih strani v rezultatih iskanja.

Sledite tem korakom:

  1. Prijavite se v Google Search Console:

    • Če še nimate računa, ga ustvarite in nato dodajte svoje spletno mesto v orodje Google Search Console.
  2. Preverite lastništvo spletne strani:

    • Sledite postopku preverjanja lastništva spletne strani, da pokažete, da ste lastnik ali upravljavec.
  3. Vnesite zemljevid spleta (sitemap):

    • Po prijavi izberite svoje spletno mesto in pojdite na "Sitemap" (Zemljevid spleta) v levem meniju.
    • Vnesite pot do vašega zemljevida spleta (na primer, /sitemap.xml) in nato kliknite gumb za pošiljanje.

Google bo nato preveril vaš zemljevid spleta in indeksiral nove strani, ki jih najde. Zemljevid spleta je XML datoteka, ki vsebuje seznam URL-jev na vaši spletni strani. To orodje omogoča Googlu boljše razumevanje strukture vaše spletne strani in hitrejše indeksiranje novih vsebin.

Poleg tega lahko:

  • Posodabljate spletno vsebino redno: Aktualne in kakovostne vsebine imajo večjo verjetnost, da bodo hitreje indeksirane.

  • Uporabljate interne povezave: Povezovanje med različnimi stranmi na vašem spletnem mestu lahko izboljša indeksiranje novih vsebin.

  • Uporabljate družabna omrežja: Deljenje novih vsebin na družabnih omrežjih lahko privede do hitrejšega odkrivanja s strani Googla.

Vendar bodite potrpežljivi, saj Google morda ne bo takoj indeksiral vseh novih strani. Proces indeksiranja lahko traja nekaj časa, odvisno od različnih dejavnikov, kot so pogostost posodabljanja spletne vsebine in pomembnost vsebine za uporabnike.

Kako se spletno stran vpiše v Google Search Consolo? Boste našli pa na tej naši povezavi na notranji strani o vpisu strani.


Google Search Console je koristno orodje, ki vam omogoča vpogled v to, kako Google indeksira vaše spletno mesto in kako se pojavlja v rezultatih iskanja. Da bi ohranili zdravje in uspešnost vaše spletne strani, je dobro, da redno uporabljate Google Search Console. Tukaj je nekaj smernic o tem, kako redno uporabljati to orodje:

1. Spremljanje stanja indeksiranja:

  • Redno spremljajte število indeksiranih strani na vašem spletnem mestu. Če opazite nenadne spremembe, to lahko nakazuje težave, kot so težave s pravilno indeksacijo ali morebitne napake na straneh.

2. Pregledovanje analitike iskanja:

  • Redno pregledujte poročila o analitiki iskanja, da dobite vpogled v to, katere ključne besede in strani privabljajo obiskovalce. To vam bo pomagalo prilagoditi svojo vsebino glede na uporabnikove zahteve.

3. Preverjanje napak in opozoril:

  • Redno preverjajte razdelek "Coverage" (Pokritost), kjer lahko pregledate morebitne napake indeksiranja in odpravljate težave s stranmi.

4. Upravljanje zemljevida spleta:

  • Če spreminjate strukturo spletnega mesta ali dodajate nove strani, redno posodabljajte in pošiljajte zemljevid spleta. To omogoča Googlu, da hitreje odkrije in indeksira nove vsebine.

5. Preverjanje mobilne prijaznosti:

  • Preverjajte poročila o mobilni prijaznosti, da zagotovite, da je vaše spletno mesto prilagojeno mobilnim napravam, kar je pomembno za izboljšanje uporabniške izkušnje.

6. Spremljanje povezav:

  • Pregledujte povezave na vaše spletno mesto in analizirajte, kako so druga spletna mesta povezana z vašo vsebino. To vam lahko pomaga razumeti, kako se vaše spletno mesto povezuje z drugimi deli spleta.

7. Opravljanje rednih pregledov:

  • Na splošno je priporočljivo, da Google Search Console redno pregledujete vsaj nekajkrat na mesec, da ostanete obveščeni o morebitnih težavah ali priložnostih za izboljšanje.
Novejši Starejši