Kaj je CPAGrip?

CPAGrip je platforma za partnerski marketing, specializirana za CPA (Cost Per Action) oglaševanje. CPA oglaševanje je model, kjer oglaševalci plačajo partnerjem (afiliatom) za vsako želeno dejanje, ki ga izvede obiskovalec, kot je na primer izpolnitev obrazca, registracija ali nakup.

CPAGrip deluje kot posrednik med oglaševalci in afiliati ter zagotavlja platformo za upravljanje partnerskih programov in sledenje rezultatom.

Nekatere ključne značilnosti CPAGrip vključujejo:

  1. CPA Ponudbe: CPAGrip omogoča afiliatom dostop do različnih ponudb CPA. To so naloge, ki jih obiskovalci opravijo na spletnem mestu oglaševalca.

  2. Vsebine za odrasle: CPAGrip vključuje tudi kategorijo ponudb za odrasle, kar pomeni, da nekatere ponudbe ciljajo na odraslo občinstvo.

  3. Orodja za optimizacijo: Platforma ponuja orodja za optimizacijo, s katerimi lahko afiliati spremljajo učinkovitost svojih kampanj in optimizirajo svoje napore za maksimalno donosnost.

  4. Tehnična podpora: CPAGrip zagotavlja tehnično podporo in pomoč afiliatom ter oglaševalcem pri izvajanju in optimizaciji kampanj.

  5. Plačila: Afiliati zaslužijo provizijo za vsako končano dejanje na spletnem mestu oglaševalca. CPAGrip ponuja različne metode plačil, vključno s plačilom preko PayPal, bančnim nakazilom in drugimi.

Kot pri vsaki partnerski platformi je pomembno razumeti, kako delujejo ponudbe, kako se izplačujejo provizije, in kakšne so obveznosti afiliata.

Priporočljivo je, da se pred sodelovanjem z CPAGrip temeljito seznanite z njihovimi pogoji in pravili ter se posvetujete z drugimi uporabniki, če želite pridobiti mnenja in izkušnje.

 

CPAGrip je bila ustanovljena leta 2011. To podjetje deluje v panogi partnerskega marketinga, zlasti v modelu CPA (Cost Per Action).

Od ustanovitve dalje je CPAGrip postala priljubljena platforma za afiliate in oglaševalce, ki želijo sodelovati v partnerskih programih, kjer se plačuje za končane dejanja, kot so izpolnitev obrazcev, registracije ali nakupi.


Kot že zgoraj omenjeno je kljub, da je platforma že stara je vedno temu priporočljivo preveriti najnovejše informacije in pogoje, saj se lahko podjetja in njihovi modeli poslovanja skozi čas spreminjajo.


Kaj pa kako poteka zaslužek z Youtube-om?

Zaslužek z YouTube-om se lahko doseže na več načinov, odvisno od tega, kakšno vrsto vsebine ustvarjate in kako je vaša publika aktivna. Tu je nekaj glavnih načinov, kako lahko ustvarjalci zaslužijo denar na YouTube-u:

  1. Oglaševanje preko programa Google AdSense:

    • Ena najpogostejših metod zaslužka na YouTube-u je preko oglaševanja. Če imate aktiviran program Google AdSense za svoj YouTube kanal, se bodo oglasi prikazovali ob vaših videih. Zaslužek je odvisen od števila ogledov in klikov na oglase.
  2. Sponzorstva in partnerski programi:

    • Če imate večjo in zvesto občinstvo, se lahko povežete s podjetji in izvedete sponzorstva. Podjetja vam lahko plačajo za oglaševanje njihovih izdelkov ali storitev v vaših videih.
  3. Zaslužek s članstvom (YouTube Memberships):

    • YouTube omogoča nekaterim ustvarjalcem, ki izpolnjujejo določene pogoje, omogočiti funkcijo članstva na svojem kanalu. Naročniki, ki se odločijo postati člani, plačajo mesečno naročnino in prejmejo dodatne ugodnosti, kot so emojiji, posebni dostopi itd.
  4. Prodaja izdelkov in storitev:

    • Če imate svoje izdelke ali storitve, lahko YouTube uporabite kot platformo za promocijo in prodajo. To lahko vključuje prodajo fizičnih izdelkov, e-knjig, tečajev, glasbe ali drugih digitalnih izdelkov.
  5. YouTube Partner Program (YPP):

    • YouTube Partner Program omogoča ustvarjalcem, ki izpolnjujejo določene zahteve (npr. 1000 naročnikov in 4000 ur ogledov v zadnjem letu), zaslužiti denar s pomočjo oglaševanja na svojih videih.
  6. Zaslužek s Super Chats in Super Stickers:

    • Med pretakanjem v živo na YouTube-u lahko gledalci darujejo denar preko funkcij, imenovanih Super Chats in Super Stickers. Ta denar gre ustvarjalcu.

Pomembno je razumeti, da je zaslužek na YouTube-u odvisen od številnih dejavnikov, vključno z velikostjo občinstva, angažiranostjo, vrsto vsebine in strategijami monetizacije, ki jih uporabljate. Postati uspešen na YouTube-u zahteva čas, doslednost in kakovostno vsebino. Nek primer je tale gospodič spodaj, ki razlaga prav o tem, kako : 


Da bi postal član YouTube Partner Programa (YPP) in začel zasluževati denar z oglaševanjem na svojem kanalu, moraš izpolnjevati določene pogoje. Tukaj so ključni koraki, ki jih moraš upoštevati:

  1. Naročniki in ogledi:

    • Trenutni prag za pridružitev YPP je vsaj 1000 naročnikov na tvojem kanalu in vsaj 4000 ur ogledov v zadnjih 12 mesecih.
  2. Izpolnjevanje pravil in smernic:

    • Tvoj kanal mora spoštovati smernice skupnosti in pravila o oglaševanju na YouTube-u. Prepričaj se, da se izogneš kršenju avtorskih pravic, uporabljaš originalno vsebino in slediš vsem pravilom platforme.
  3. Ustrezna ekipa za pregledovanje:

    • Ko dosežeš zahtevane številke naročnikov in ogledov, bo YouTube začel samodejno pregledovati tvoj kanal. To lahko traja nekaj tednov.
  4. Omogoči dvostopenjsko preverjanje:

    • Varnost je pomembna za YouTube. Priporočljivo je, da omogočiš dvostopenjsko preverjanje za dodatno zaščito tvojega računa.
  5. Pridružitev programu AdSense:

    • Če še nimaš, ustvari ali poveži račun AdSense s svojim YouTube računom. To je potrebno za zaslužek z oglasi.
  6. Potrjevanje naslova:

    • YouTube zahteva, da potrdiš svoj naslov, da se preveri, ali izpolnjuješ zahteve za sodelovanje v YPP.

Ko izpolniš vse zgoraj navedene pogoje in tvoj kanal pregleda YouTube, bodo odločili, ali si upravičen za sodelovanje v YouTube Partner Programu. Če je tvoja prošnja odobrena, boš lahko začel zasluževati denar preko oglaševanja na svojem kanalu.

Je pa zanimivo tudi to, da se je tudi ta zgoraj ukvarjal oz. se je začel ukvarjati s finančnimi nasveti. Zgleda takih youtuberjev kar mrgoli. Kot opiše v videih se je potem usmeril na tematiko zgoraj, ki je zaživela še posebej med ukrepi pandemije, ko je bilo veliko ljudi večje število kot prej za računalniki.

No ja tudi knjige ponuja in vse podobno.


Pravila YouTubea so določena v smernicah skupnosti, uporabi storitve in pravilih o oglaševanju platforme. YouTube ima nabor smernic in pravil, ki so namenjena ohranjanju varnega, poštenega in ustreznega okolja za vse uporabnike. Tukaj so ključni viri, kjer lahko najdete pravila YouTubea:

  1. Smernice skupnosti (Community Guidelines):

    • Smernice skupnosti določajo, kakšna vsebina je dovoljena in kakšna ni. To vključuje prepovedano vsebino, kot so nasilje, nestrpnost, spolni izkoriščevalski vsebini itd.
    • Smernice skupnosti YouTube
  2. Pravila o oglaševanju (Ad Policies):

    • Pravila o oglaševanju določajo, kakšni oglasi so dovoljeni na platformi. To vključuje omejitve glede varnosti, vsebine in izkoriščevalskih praks.
    • Pravila o oglaševanju YouTube
  3. Uporaba storitve (Terms of Service):

    • Pogoji uporabe storitve določajo pogoje, ki jih uporabniki morajo spoštovati pri uporabi YouTubea. To vključuje pogoje glede starosti, omejitve odgovornosti in druge pomembne vidike.
    • Pogoji uporabe storitve YouTube

Pomembno je, da se seznanite s temi pravili in smernicami, če ustvarjate vsebino ali oglašujete na YouTubeu. Kršitev pravil YouTubea lahko vodi do različnih ukrepov, vključno z odstranitvijo vsebine, omejitvami funkcionalnosti kanala, prenehanjem sodelovanja v YouTube Partner Programu in drugimi sankcijami.

Novejši Starejši