Vpis spletne strani v Google Search Console

 Spletno stran je dobro vpisati tudi v Google Search Consolo. Seveda bo pri tem potrebno nekaj verifikacije, da se dokaže, da je spletna stran oz domena na kateri je spletno mesto res vaša.

Spletno stran se vpiše v Google Search Consolo zato, da lahko kasneje tudi analiziramo samo delovanje spletne strani oz. spletne trgovine. Predvsem, kako in kaj se dogaja na iskalniku Google in kakšni so "preformance-i" spletne strani. 

Ali spletna strana dobro funkcionira, ali kje na spletni strani se pojavi kakšno odstopanje in lahko potem podrobneje ugotavljamo v detajl zakaj se se to pripetilo oz. zakaj je Google odstranil določeno podstran in podobno. To pa seveda počnemo potem še z ostalimi orodji od Google-a ali pa ostalimi specializiranimi SEO optimizacijskimi orodji.

Najprej je pa bistvo, če želimo uporabljati Google Search Console-o, da jo verificiramo in ko to naredimo, ter našo stran uspešno potrdimo v Google Search Consoli, dobimo sledeče obvestilo:


Vpis strani v Google Search Conosle-o

Na voljo je seveda več načinov vpisa, najbolj pogost je seveda ta, da če ste lastnik domene, to postorite kar v zapisu DNS-u. Okno, ki se vam pojavi pa je tako kakor zgoraj ob uspešni verifikaciji. Je pa seveda tudi kdaj mogoče nekaj časa za počakati, da se zapisi osvežijo.

Novejši Starejši