Današnja ideja za kosilo : Piščančje krpice

Dobra ideja za malico ali kosilo so lahko piščančje krpice iz žara zraven pa domač pražen krompir.

Pa dober tek.

Preprosto in enostavno:
Piščanca narežemo na krpice in te potem na vroči ponvi, na katero prej dodamo malce oljčnega olja popečemo. Pečemo jih tako dolgo, da porumenijo kakor so na sliki in preverimo z nožkom, da so piščančje krpice tudi v sredini pečene. Krompir pražen dodamo kot prilogo. Krompir najprej skuhamo, da se malce pokuha, potem pa na ponvi popečemo malo čebule in popražimo na ponvi še krompir. Po potrebi dodamo še malce masla, da je krompir bolj maslen, lahko pa dodamo tudi ocvirke, če se vam poda malce bolj tak okus po ocvirkih, ki izvrstno pašejo na pražen krompir.

Na koncu, ko jed piščančje krpice s praženim krompirjem postrežemo pa dodamo še na krompir malo peteršiljčka. Ekola in jed je gotova.

Recept v detail, koliko sesatvin, ter koliko česa pa si lahko ogledate spodaj s klikom na povezavo, tu je samo opisni v stavkih, če vas zanima bolj podrobno in dejansko recept, pa kliknite spodaj.


Piščančje krpice

Recept za to jed boste našli tu na naši strani:

Recept za piščančje krpice iz žara


Na splošno bi lahko rekli, da bi tak recept lahko bil del različnih kuhinj, vključno z mediteransko, azijsko ali ameriško kuhinjo, odvisno od začimb in dodatkov, ki jih vključuje marinada. Na primer, uporaba sojine omake in ingverja bi lahko dala azijski pridih, medtem ko bi uporaba olivnega olja, česna in paprike nakazovala na vplive mediteranske kuhinje.

Novejši Starejši