Pišančji zrezek in ocvrtki - Kaj za kosilo

Ideja za kosilo je kdaj lahko zelo preprosta. Naprimer, na žaru spečete piščančji file. Zraven pa se naredi zabeljen kropir z ocvirki. 

Kromper se najprej malo pokuha cca. 15 minut, potem se ga pa v ponvi dodatno pe popeče cca 15 min. Na koncu preden je krompir popražen v ponvi končan, se doda še malce masla za okus. Ter seveda ocvirke, ter vse to še kakšnih 5 minut v ponvi popražimo. Preverite vmes da je krompir sigurno narejen (odvisno od vrste krompirja, nekateri se kuhajo malo dlje drugi manj).

Če vilica gre lepo notri v krompir, ko se kuha, takrat je ponavadi krompir kuhan. 

Gledamo, da se nam kje krompir preveč ne zasmodi zato s kuhovnico dobro premešamo. In čudovito kosilo ali malica je tako pripravljena, 

Na koncu še posujemo kropmir s peteršiljčkom in serviramo. Pa dober tek.

Piščančji file iz žara

Dobra ideja ni kaj je tako. Če ne veste kako in na kakšen način še piščanca oz. piščančje fileje narediti, je najbolje, da na naši strani poiščete še kakšne ideje za kosila in malice. Preprosto in hitro do idej za recepte in odlične jedi za malice in kosila.


Za ljubitelje čilija, pa se lahko na koncu zrezek še malce pokaplja s čilijem, v kolikor vam je všeč ostrina in ton določenih pekočih nians.


Novejši Starejši