Spletne strani - Orodja za analize spletnih strani

 Testiranje spletne strani in pomoč pri optimizaciji spletnih strani je možno tudi s temi orodji.

Spodaj je deset orodij,  ki pridejo lahko prav pri analizah spletnih strani. Verjetno katerega že poznate, predvsem Google Analitiko skorajda pozna vsak, ki se je malo več ukvarjal s spletnimi stranmi in postavljanjem strani - kasneje pa njihovo analizo.


Deset orodij za analize spletnih strani:

1. Google Analytics: Omogoča sledenje obiskovalcem na spletni strani, analizo vedenja uporabnikov, konverzij, analizo virov prometa in še več. Brezplačna osnovna različica je na voljo.

https://analytics.google.com/analytics/web

Google Analitik in analiza z GA4


2. Hotjar: Orodje za sledenje vedenja uporabnikov z vključenim ogrevnim zemljevidom, snemanjem sej, povratnimi informacijami uporabnikov in anketami. Brezplačna različica sicer ponuja omejene funkcionalnosti.

https://www.hotjar.com/


3. Optimizely: Orodje za A/B testiranje in personalizacijo vsebine na spletnih straneh. Ponuja brezplačno različico z osnovnimi možnostmi testiranja.

https://www.optimizely.com/


4. VWO (Visual Website Optimizer): Prav tako omogoča testiranje različnih različic spletnih strani in personalizacijo. Brezplačna različica ima omejitve.

https://vwo.com/


5. Crazy Egg: Orodje za sledenje ogrevalnih zemljevidov in analizo uporabniškega vedenja na spletni strani. Brezplačna različica ima omejitve.

https://www.crazyegg.com/


6.Matomo: Odpri kodo spletnega analitika, ki ga lahko namestite na lastnem strežniku. Ponuja podobne funkcionalnosti kot Google Analytics.

https://matomo.org/


7. Split.io: Orodje za upravljanje s funkcijami na podlagi značilnosti (feature flags) in A/B testiranje. Brezplačna različica je na voljo.

https://www.split.io/


8. Pingdom: Orodje za spremljanje zmogljivosti spletne strani in sledenje časom nalaganja. Nudi brezplačno različico z omejenimi funkcijami.

https://tools.pingdom.com/


9. PageSpeed Insights: Orodje podjetja Google, ki analizira hitrost nalaganja spletne strani in ponuja predloge za izboljšave. Brezplačno dostopno na spletu.

https://pagespeed.web.dev/


10. WebPageTest: Brezplačno orodje za testiranje hitrosti nalaganja spletne strani z različnih lokacij in brskalnikov.

https://www.webpagetest.org/


Novejši Starejši