Historial v Škofji Loki : tudi dogodki se spreminjajo

Zgleda se tudi dogodki in prireditve spreminajajo. Tisti dogodki in delavnice, ki so včasih bile so sedaj malenkost drugačne. Seveda je dobro obiskati kakšno tako kulturno prireditev, ni se pa odveč pozanimati koliko kaj stane.

Če je še pred leti veljalo, da so kakšne delavnice in kakšna zadeva, katera je organizirana zastonj znotraj dogodka je potrebno preveriti, če je vse res zastonj :)

Teden ali dva nazaj smo bili na prireditvi na Visokem, odlična prireditev za otroke s predstavo igrami in vse ostalo. Pohvalno, da se je organiziralo kaj take in lahko z družinami ljudje zaidejo na travnik, se podružijo, hkrati pa še otroci dobijo, ko počakajo po vrsti kakšno poslikavo obraza, streljajo z lokom, si ogledajo domače tropske živali in še in še.


Odlična prireditev za otroke, ki je bila tudi v letu 2023 prava zabava za otroke. Še predstava, kakor vsako leto je bila s Pika nogaviko in gusarjem :), seveda brez kart - brezplačno :)

No ja na vseh dogodkih, pa zgleda ni tako. Ta teden, me je pa malo presenetilo prvič v Škofi Loki, čeprav jo radi obiskujemo. Sicer verjetno posledica vseh podražitev ni kaj, se razume tudi ne bo take drame glede tega. Vem pa samo, da vedno od sedaj naprej, tudi če je kaj napisano in se smatra da je brezplačno, raje vprašam, kakor pa da me potem negativno presenteti.

Otroci, kot taki si radi ogledujejo po Historialu stojnice in razne delavnice. Vem pa da je potrebno od sedaj naprej kakor omenjeno prej vprašati (Koliko stane barvanje ali kakšna druga storitev), da ne bo samoumevno.

Znašla sva se pri točki, kjer je pisalo “Izposoja srednjeveških oblek”. Malo sva jih pogledala, potem pa vidila tudi plakat, na katerem je bilo “Izdelava srednjeveških pričesk”. Kaj, da ne mala si je omislila, ker je vidila da delajo kitke, da bi si raje kot barvanje omislila eno kitko.

Zakaj pa ne, sem si rekel, pa tako ali tako se človeku zdi samoumevno, če je na plakatu in označeno brez kakšne cene, da gospodična rada naredi kitke in potem ljudje hodijo po mestu s kitkami ali drugače spetimi lasmi. Se mi je zdela tudi super marketinška zadeva dogodka, saj potem so ljudje sami promotorji in mesto res zaživi v srednjeveškem duhu. In Škofja Loka je potem za nekoga, ki pride prava paša za oči, če imajo dekline srednjeveške pričeske.

No pa podjimo naprej, mala si omisli kitko, gospodična ji naredi kitro malce po straneh še da laka in .. glej ga zlomka :) reče 8 eurov.  "Vrglo me je na rit"

Hm, kaj pa če človek, ko pa otrok si je tako lepo brez vednosti, da mu razložim, da to ni zastonj to zaželi in starš mu omogoči. Ampak osem eurov za eno srednjeveško kitko in še to brez računa - denar v žep :)

No ja naslednjič sem tamalo naučil, vedno ko bova pri stojnici ali delavnici povpraša, koliko stane in potem vidiva. Še bolj pa to, ker če je plakat in brez cene, bi človek mislil da je zastonj.

Blog bolj namenjen staršem, da vedno ste pozorni kaj piše in tudi če piše, tako kot reklama preverite in povprašajte KOLIKO STANE. Ja vem, da se morajo eni znajti tako ali drugače, samo po logiki mislil da so tisti, ki so tam tudi od organizatorja plačani za promocijo dogodka ali pa ne? Zgleda, da ne več. Sicer pa dobra ideja. Mogoče se kaj takega tudi ni slabo spomniti.

Delaš venčke na klopci na dogodku - pa potem deliš. In ko vzame rečeš 8 eurov :) . Malce me spominja to na tisto zadevo, kakor funkcinira marketinško od nekaterih drugih narodov, ko si v središču Ljubljane in gospa da vrtnico si misliš lepo, potem pa pokaže koliko stane ko imaš že v roko.

No ja tisto je vsaj boljše, vrtnico lahko vrneš, frizura ko pa je narejena - bolje rečeno kitka v 4 minutah :) pa je tudi neokusno, če imaš otroke sabo, da jim pred njimi rečeceš - lahko kar podrete.

Dober princip marketinga in služenja denarja ni kaj. Se saj človek tako nauči, kako se še kaj da in kako se da mimo blaganjne :). Aha saj res , srednji vek vprašanje. če jih je imel. Se drugo leto pozanimamo in mogoče postavimo kakšno stojnico, nebi bilo slabo.


Sicer pa kapo dol, dogodek Historial je zelo lep dogodek v Škofji Loki in je bilo kar lepo - izkušnja, da za vsako stvar tudi če otrok dela sablo, ali riše ipd sedaj povpraša. Tako, tudi take ki gredo v vrtec, najprej naučiti o financah, da bodo lažje potem prišli skozi.

Konec koncev, zaradi tega, ker sva imela 10 eur sabo sva se pač potem temu odrekla sladoledu. Sva se pa nekaj drugega raje domislila, glede na to da sem se počutil malo “potegnjenega”. Šla sva raje v Ljubljano, tam ogromno stojnic in prireditev in delavnic, pa so otroci uživali in ustvarjali, zgleda pa je bilo financirano od društev in fakultet… tako da sva potem po 2 -3 stojnici, ko je bilo nekaj rastavljeno in so kazali, kako se kaj naredi otrokom v Ljubljani nehala spraševati, koliko stane da pogledava ali tamala ustvarja.


Ja so tudi take izkušnje, pač srednji vek mi bo za vedno ostal v spominu sedaj. :) Tako, da vprašajte vedno in povsod, tudi če je tako kot na tem plakatu. Nič ni več zastonj ob tej inflaciji, tudi če so delvnice na prireditvi :)

Sem se odločil, da kar malo ob kavi blog napišem, pa bom teh 8 eur, že v nekih letih mogoče s tem blogom nazaj dobil, če bo vsebina prišla bralcem v pomoč. Sicer pa tudi blog nasvetov ali kakšen recept ne bom več objavljal zgleda zastonj :) Vse stane na tem svetu, tudi čas.

Blog sem dela z namenom, da kakšnemu pride kaj prav, upam pa da mu tudi ta izkušnja, kako ste lahko hitro če imate 3 otroke in gredo na stojnico ob 24 eurov :) v 12 minutah ;)

Galerija, kako se dela kitka pa sledi.

Historial Skofja Loka - neljubo presenecenje




Novejši Starejši