Koliko so cene OBLIKOVANJA logotipov in celostnih grafičnih podob?

Cene za oblikovanje logotipov in celostnih grafičnih podob se lahko razlikujejo glede na številne dejavnike, kot so velikost podjetja, zahtevnost projekta, izkušnje oblikovalca, itd.

Povprečna cena za oblikovanje logotipa se lahko giba med 250 in 1500 eur, vendar se lahko v nekaterih primerih zgodi, da cena preseže 5000 eur, če je projekt zelo zahteven.

Celostna grafična podoba podjetja, ki obsega logotip, vizitke, papirnato blagovno znamko, brošure, spletno stran itd., lahko stane med 2500 in 10.000 eur, vendar tudi tu lahko cena preseže +10.000 eur, če podjetje zahteva zelo zahtevno in kompleksno rešitev.

Cene za oblikovanje logotipov in celostnih grafičnih podob so lahko višje ali nižje glede na različne dejavnike, zato je najbolje, da poiščete ponudbe več oblikovalcev in primerjate cene ter kvaliteto storitev.

Preden se odločite za oblikovalca, se posvetujte z njim in mu razložite svoje želje in potrebe, da lahko dobite realistično oceno cene.Celostna grafična podoba je pomemben del identitete podjetja in lahko pomaga pri:


Zgraditvi blagovne znamke: S spreminjanjem barv, oblik, logotipa, itd., se lahko zgradi jasna in prepoznavna blagovna znamka, ki jo bo mogoče ločiti od konkurence.

Konsistentnosti: Celostna grafična podoba zagotavlja, da vse vizualne komunikacije podjetja, kot so spletne strani, brošure, vizitke, itd., izgledajo enako in da se uporabljajo enake barve, logotipi, fonti, itd.

Zaupanju v blagovno znamko: Jasna in konsistentna grafična podoba lahko izboljša zaupanje potencialnih strank v blagovno znamko in jo naredi bolj verodostojno.

Profesionalnosti: Profesionalno oblikovana grafična podoba lahko prikaže podjetje kot strokovne in resne.

Diferenciacije: Celostna grafična podoba vam omogoča, da se ločite od konkurence in si pridobite prepoznavnost med potencialnimi strankami.

V skladu s tem, celostna grafična podoba podjetju pomaga izboljšati njegovo prepoznavnost, verodostojnost in profesionalnost, kar lahko privede do povečanja prodaje in povečanja ugleda podjetja.Lototipi pa morajo biti oblikovani v vektorskem formatu

Logotipi se morajo oblikovati v vektorskem formatu zaradi naslednjih razlogov:

Nepogrešljivost: Vektorska grafika je matematična formulacija, ki omogoča logotipu, da se prikaže v katerem koli velikostnem razmerju brez izgube kakovosti.

Konsistentnost: Vektorski logotip se lahko enostavno uporablja v različnih formatih, kot so tiskanje, spletne strani, reklamne kampanje, itd., in vedno bo izgledal enako.

Flexibilnost: Vektorska grafika omogoča, da se logotip spreminja, dodajajo ali odstranjujejo elementi brez izgube kakovosti.

Velikost: Vektorska grafika zaseda manj prostora v primerjavi z bitninskimi slikami, kar pomeni, da se lahko hitro nalaganje in shranjevanje.

Kvaliteta tiskanja: Vektorski logotipi so idealni za tiskanje, saj so njihove linije jasne in ostale, tudi pri večjih velikostih tiska.

V skladu s tem, vektorski logotipi so idealna izbira za dolgoročno uporabo v različnih medijih in pripomočkov, saj zagotavljajo konsistentnost, flexibilnost, in visoko kakovost tiska.

Novejši Starejši