Kaj je site content v Google analitiki

Site Content v Google Analytics


je poročilo, ki vam pomaga razumeti, kako obiskovalci uporabljajo vašo spletno stran. Poročilo Site Content vključuje informacije o tem, katere strani so obiskali obiskovalci, koliko časa so preživeli na vaši spletni strani in koliko strani so obiskali. 

Poročilo Site Content vam omogoča, da vidite, katere strani so najbolj popularne in koliko obiskovalcev se vrača na vašo spletno stran. To lahko pomaga pri odločanju o tem, kateri vsebini je treba dati prednost in kako izboljšati uporabniško izkušnjo na vaši spletni strani.


site contetn v google analitiki


Popularne strani v Google Analytics so strani na vaši spletni strani, ki jih obiskovalci najpogosteje obiščejo. Poročilo Popularne strani vam pomaga razumeti, katere strani so najbolj priljubljene in koliko obiskovalcev jih obišče.


Lahko vidite katere strani so najbolj obiskane, koliko obiskovalcev jih je obiskalo, koliko obiskovalcev je zapustilo stran po obisku določene strani in podobno. To vam lahko pomaga identificirati vsebino ki privlači obiskovalce, kot tudi tista ki jih odvrne.

Vsak se vpraša, ali je potem tiste strani, katere uporabnika odvrnejo in je velika zapustna stopnja potrebno kaj spremeniti. Odgovor je lahko DA ali pa tudi NE. Odvisno.

To je odvisno od konteksta in ciljev vaše spletne strani. Če je stran, ki jo obiskovalci najpogosteje zapuščajo, vsebinsko pomembna za vašo spletno stran in jo obiskovalci potrebujejo za doseganje svojih ciljev, potem je morda smiselno poskušati izboljšati uporabniško izkušnjo na tej strani in preprečiti, da bi obiskovalci zapustili vašo spletno stran. To lahko vključuje spremembe v navigaciji, vsebini, dizajnu ali tehnologiji te strani.

V primeru da je stran, ki jo obiskovalci najpogosteje zapuščajo, manj pomembna za vašo spletno stran in obiskovalci jo lahko zlahka preskočijo brez posledic, potem morda ni smiselno veliko časa in truda vlagati v izboljšanje te strani.

V vsakem primeru je pomembno, da se vedno osredotočite na cilje vaše spletne strani in na to, kaj obiskovalci potrebujejo, da bi jih dosegli. Poročilo o popularnih straneh vam lahko pomaga pri identifikaciji problemov, vendar je končna odločitev o tem, kaj storiti, odvisna od vaših specifičnih potreb in ciljev.
Novejši Starejši