Programi za grafiko podobni kot Adobe Illustrator

 Velikokrat določeni oblikovalci ali ljudje, ki želijo oblikovati določen slikovni material posežejo in iščejo grafične programe, ki niso tako zahtevni in obsežni kakor so kakšni profesionalni programi.

In kateri so tisti nizkocenovni grafični programi ali pa online orodja za grafiko, katera so najbolj prepoznavna in praktična. Nekaj jih je, ki sodijo med nek izbor "grafičnega oblikovalca" navedenih spodaj. Določeni se lahko uporabljajo in se jih da priučiti že s par kliki, vsaj osnovne funkcije za grafijo.

So pa orodja, ki so recimo temu v oblaku - delujejo preko spletnega brskalnika tudi zanimivo, če nimate dovolj prostora na svojem računalniku in program uporabljate kdaj pa kdaj. V takih primerih kakšno malo orodje s katerim popravimo sliko preko brskalnika pride lahko še kako prav. Nekatera so preprosta druga pa iz uporabniške iskušnje malo manj. Več o sami uporabniški izkušnji pa je tudi že napisano na našem blogu, tako se tudi tu vidi pri različnih programih ko jih se preizkusi kaj to pomeni.

No ja kakrkoli recimo temu "nek oblikovalec - oseba ki bi uporabila za osnovno oblikovanje" bi mogoče uporabila kakšnega od teh, ki so kar uporabljeni in ne sodijo v največje prestižne grafične programe.


Alternative za Mac Osx so te:


1.  Canva

https://www.canva.com/

Canva je zelo dobro spletno orodje za urejanje za ustvarjanje logotipov, posterjev, infografik in mnogih drugih modelov. Ponuja tudi veliko toliko predlog, vektorjev in pisav, pripravljenih za uporabo. V manj kot eni uri lahko ustvarite že marsikaj.
Ena od zanimivih značilnosti Canve je tudi ta da ima samodejni izbirnik barv. Ko se naloži sliko ali izberete predlogo, prikaže barvne tone in predlagane barve v barvnem oknu.

enostavni graficni programi

Gre za zelo dobro online orodje, posebno če je uporaba enkrat na enem, drugič na drugem računalniku.

2. Inkscape

https://inkscape.org/


Inkscape je orodje, ki bi po mnenju nekaterih grafičnih oblikovalev bil še najboljša alternativa Adobe Illustratorju. Seveda če se želi brezplačni program za načrtovanje. Zagotavlja večino osnovnih orodij za risanje, ki jih ima AI. Kot so oblike, gradienti, poti, skupine, besedilo in še veliko več.

inkspace graficni programiSeveda pa ima AdobeIllustrator bistveno več v vsakem primeru, ker tudi je bolj dopolnjeno. Če pa se gleda brezplačno orodje proti plačljivemu je pa Inkscape kar soliden.
3. Gravit Designer

https://designer.gravit.io/

Gravit Designer je popoln program za vektorsko oblikovanje, primeren za različne vrste oblikovalskih del.  Gre za online grafični program za kar se je potrebno na spletni strani prijaviti, si ustvariti račun. Tako da namizna verzija pri tem programu ni na voljo.4. Vecteezy

https://www.vecteezy.com


Orodje Vecteezy uporabljajo mnogi pri oblikovanju ker v njem najdejo vektorje. Lahko se ustvarja designe in jemlje vektorje, ki so na voljo. Vecteezy ima veliko vektorjev in različnih tipov, ki so pripravljeni za uporabo, ki vam lahko dajo nekaj dobrih idej za začetek bo prav super, za malce ustvarjanja.


5. Vectr

https://vectr.com/

Gre pa še za eno online orodje, kjer se v brskalniku lahko ureja slike in snuje grafike.Če vam pa kakšen od teh postane všeč in ste ga dobili na našem blogu, pa bomo seveda veseli, če delite to povezavo do tega bloga. In mogoče pride povezava še marsikomu prav. Prav tako, pa bomo veseli, če se naša povezava deli in blog še kdaj obišče. Saj je prava mala e-učilnica.


Novejši Starejši