Zaokrožitev izdelkov v Adobe Illustratorju : Grafično oblikovanje

Kako in na kakšen način uporabljamo določeno orodje v Adobe Illustratorju. Primer, če se nariše ravne črte in objekte, da se potem naredi zaokroženo krivuljo.

Najprej lahko narišemo kvadrat ali pravokotnik.

Izberemo RECTANGLE TOOL (ali pritisnemo M tipko na tipkovnici) ter izrišemo poljuben pravokotnik ali kvadrat. Prej še pogledamo, da nimamo izbranega polnila v tem orodju.

Dobimo take črte kakor je na sliki spodaj :

zaokroževanje izdelkov Adobe
 


Če želimo sedaj narediti na vrhu kot strehico je potrebno potem dodati še "Anchor Point". Novo točko dodamo na črti na vrhu. S tem povemo, da bo tu ta točka katero bomo povlekli navzgor in nastala bo strehica.

Grafično oblikovanje : učenje


Sedaj izberemo "Direct Selection Tool" in kliknemo na to točko na sredini črte in jo povlečemo navzgor. Tako se je premaknil ta Anchor Point, ki je bil določen na sredi črte in ta točka je višje. Ostali dve točki, ki sta ostali levo in desno pa sta na istem mestu.
Tako se je v Adobe Illustratorju naredila strehica in to z RAVNIMI STRANICAMI!.

Grafično oblikovanje : učenje Adobe


Pri grafičnem oblikovanju se na tak način da enostavno izrisati in doristati elemente. Par klikov in nastane tak kvadrat z vrhnjim delom, kakor "strehica".

Adobe Grafično oblikovanje : učenjeV kolikor pa se želi narediti strehico s krivuljo ki ni povsem ravna, pa se to naredi popolnoma drugače. Seveda pa je v Adobe illustratorju več načinov za vsako stvar.

Najbolj enostavno, ko izrišemo kvadrat bi bilo sledeče.

Če se je dodala, kakor zgoraja Anchor point na sredino črte, moramo to najprej odstraniti to točko. Naredi se na sledeč način. Izberemo "Delete Anchor Pint", kakor je na spodnji sliki

Grafična priprava : zaokroževanje


Potem izberemo "Anchor Point Tool", ikona kakor puščica, le da na zadnji strani ni sklenjena.

Izdelki grafično oblikovanje


Postavimo s ena sredino črte, ko imamo izbrano "Anchor Point Tool", ter potegnemo ko smo na črti navzgor po Y osi.


Rezultat, dobimo tako strehico, ki je ukrivljena.

Grafično oblikovanje in design

Lep primer, kako se uporabljajo orodja : Anchor Point Tool  ; Anchor Point ter Rectangle Tool. In predvsem kako se dela in riše pri grafičnem oblikovanju s črtami.

Novejši Starejši