Tek štirih mostov 2022


Tudi to leto se je juniju odvijala tekaška prireditev v osrčju Škofje Loke. 18.6.2022 je tako potekal v Škofji Loki Tek štirih mostov, na katerem je bilo polno tekačev, kateri so uživali in se podali na tek.

Najprej se je dopoldne, kot vasko leto začel program in teki za malčke. Od najmanjših skupin, kjer so se otroci iz vrtca pomerili na kratkih tekih skozi mesto, spremljale so jih seveda kot vsako leto vzgojiteljice vrtcev. V večeru pa se je odvila prava tekaški spektakel, ki se je končal potem z zabavnim programom.


Rezultati teka : Tek štirih mostov 2022 pa so objavljeni tudi na uradni strani TIMING Ljubljana:

>> povezava





Tek ima številne prednosti za telesno in duševno zdravje, vključno z:

    Izboljšanjem kardiovaskularnega zdravja: Redno tekanje lahko zmanjša tveganje za srčno-žilne bolezni, kot so srčni napadi in hipertenzija.

    Povečanjem moči in vzdržljivosti: Tek pomaga povečati mišično moč in vzdržljivost, kar lahko izboljša telesno zmogljivost.

    Za hujšanje: Tek je učinkovit način za izgubo telesne maščobe in izboljšanje telesnega sestava.

    Za izboljšanje mentalnega zdravja: Redno tekanje lahko pomaga zmanjšati stres, izboljšati razpoloženje in povečati samozavest.

    Za boljšo koncentracijo in spomin: Tek pomaga krepiti spomin in koncentracijo, kar je koristno za vsakodnevno delo in študij.

    Za sprostitev: Tek lahko pomaga sprostiti telo in um, kar je koristno za zmanjšanje stresa in izboljšanje splošnega počutja.
Novejši Starejši