Spletne strani in spremljanje : Preformance

Na spletnih straneh, če imamo lastno spletno stran je dobro vsake toliko časa preveriti tudi Prefrormance.


Kako bi temu rekli, se pravi v kakšnem stanju je naša stran, ali pridobiva obisk, ali se seje v tromesečju kaj povečujejo, ali pa kaj padajo.

S tem se potem tudi v v kakšnem stanju je spletna stran oz. spletno mesto. Preformanca, če kje kakšni kazalniki KPIji, ki smo si jih zadali odstopajo nam dajejo znak, na katerih delih se da kaj popraviti in kaj z določeno vsebino še narediti na spletni strani. To je tudi del, ki je neke vrste lahko tudi SEO optimizacija spletne strani. Mogoče se pri takem pregledu dogodi, da nimamo dovolj svežih vsebin na strani in se obiskovalci več ne vračajo na spletno stran oz. strani.

Če imamo lastno spletno stran in ima ta bore malo obiska je potem taka zadeva, če so podatki zelo manjhni toliko bolj očitna in so padci potem v ogledih na strani kar veliki, če je na mesec le nekaj tisoč uporabnikov.


kazalniki na spletni strani in seje
(v tem primeru je zajet v ta "bazen" skupek manjših strani)

Čisto tipični primer, ko se je v tromesečju na nekem primeru spletne strani, ki jo analiziramo dogodilo, da so se ogledi na strani oz "Page views" zmanjšali. Če se zmanjša to, je to potem, da ni bilo dovolj uporabnikov na spletni strani. S tem pa tudi ostali kazalniki potem se postavijo nižje. 


V tem primeru, če je bilo ogledov manj je posledično tudi temu sorazmerno klikov manj na razne gumbe ali pa konverzij, ki si jih želimo s kliki dobiti.  Odvisno od pozicije oglasov ali gumbov je lahko še to da je procent padca pri klikih še večji, kakor pa so seje na strani padle.

To pomeni lahko, da določena vsebina na spletni strani ni dovolj zanimiva. V našem blogu bomo kasneje v letu 2022 objavili tudi, ko bomo skušali te kazalnike dvigniti in jih z določeno zanimivo vsebino na spletni strani povečati. Sevda, če to uspe. Najprej pa se še v drobovje spletne strani je treba potopiti, če je seveda spletna stran, ki se analizira in se jo raziskuje tudi dovolj dobro narejena. Saj vsak webmaster mora pogledati najprej ta del.


Tabela pa prikazuje tudi prikazovanje oglasov, ki se jih je optimiziralo in se bolj relevantni prikazujejo na spletni strani in tudi z boljšo frekvenco. Vsi pa vemo, da so oglasi na spletnih straneh včasih tudi zelo nezaželjeni. S pravim UX pristopm pa se pa je uredilo tudi to, tako, da je procent na tem delu že večji.

Se pravi pri optimizaciji spletne strani SEO, se bo vzelo vse elemente in na vseh področjih dvignilo dejansko stanje stare strani, na boljše kazalnike. Ta proces same SEO optimizacije spletne strani pa je včasih tudi dolg in dolgotrajen, z dobrim delom in pravimi pristopi se pa sigurno najdejo in naredijo pravi principi in rezultati. Katere bomo v našem blogu tudi kasneje še opisali, ko pridemo do boljših in še bolj efektivnih SEO pristopov. Veliko oz. kar največji del pa je tudi vsebina na spletni strani, da je tudi pravilno pozicionirana. 


Novejši Starejši