Namestitev aplikacije na macbooka oz macOS ne gre

Včasih se nam pri kakšnem brskalniku kakor je ta iz interneta dogodi na macbook računalnikih oziroma bolje rečeno, če nameščamo na OSx sistem dogodi slednje, da nam ne pusti inštalacije.

To je predvsem zato, ker imamo zaradi varnostnih razlogov po privzeti nastavitvi na računalniku nastavljeno, da se lahko aplikacije nalagajo samo iz Store-a. V tem primeru si želimo namestiti .DMG file pa ne gre - potegnili smo ga pa iz uradne njihove strani.

Seveda pred tem je potrebno, da res zaupate takim aplikacijam in programov, preden nameščate .DMG datoteke na tak način. Najbolj preverjene in zaupanja vredne so sigurno tiste, ki so v Storeu od Appla. Primer se pa kdaj v praksi pripeti tudi tak, da si želimo namestiti nekaj, čemur seveda zaupamo tudi iz drugega vira vendar tu presodite o tem sami, preden spreminjate nastavitve.

Ker ni pustilo, da se namesti aplikacijo in imamo na računalniku označeno, da se lahko samo zaupanja vredne aplikacije iz Store-a naloži se klikne pod Preferences.


kako se spremeni nastavitev na apple racunalniku

Nato potem se odpre tako okno in vidimo že spodaj da imamo aplikacijo, ki smo jo želeli namesti pred tem in ni šlo. Zato bo potrebno ročno klikniti na tisti gumb.

kako se namesti aplikacijo na macbook

Seveda, pa kakor omenjeno je potem na vas, da taki aplikaciji res zaupate. In s klikom na "Open Anyway" se bo razpakirala na vašme računalniku in potem lahko namestite v tem primeru brskalnik za macbooka.

kako nameščati aplikacije na macbooka


Sedaj se pa samo še prime ikono in jo potegne v direktorij Aplikacije in program oz. aplikacija se bo prenesla med ostale aplikacije na vašem računalniku. 


namestitev novega brskalnika vivaldi

Takole in vse je urejeno.  Če vam je toutorial v tem članku bil vščeč in v pomoč, lahko povezavo delite do naše strani tudi naprej in še kakšnemu bo v pomoč ali pa obiščete kakšen sponzorirani oglas na naši strani in s tem podprete delovanje spletne strani z e-učilnico in dobrimi vsebiniami in nasveti za uporabo in nastavitve na računalniku, ki so potem vsem v pomoč.



Novejši Starejši