SEO optimizacija tudi ostalih spletnih strani

Pri SEO optimizaciji je potrebno imeti v mislih tudi strani, ki so tako imenovane predelne spletne strani.

Se pravi strani iz katerih uporabnik pride na tisto stran na naši strani, ki je optimizirana za določeno ključno besedo.

Spletne trgovine se tega še kako zavedajo, tako da strani optimizirajo in tudi tako imenovane "category page" optimizirajo za določene ključne besede, katere potem uporabnik najde preko googla.

Vsak zadetek preko googla je za nekoga, ki prodaja ali nagovraja kupca preko spleta še kako pomemben.

Več kot jih potem organsko pride na spletno stran, če je ta dobro optimizirana (narejen dober SEO tehnični in vsebinski na strani), potem bo tudi več uporabnikov prišlo na stran, več jih bo kupilo in posledično bodo s tem večje konverzije.

Kaj je pa še kako pomembno in zakaj se v praksi že vrsto let poslužujem, poslužujejo SEO spletne optimizacije za višje pozicije v brskalnikih pa je ta, da več kot jih bo organsko prišlo na našo stran, znižali bomo lahko tudi vložke v oglaševanje in ne bomo tako metali, kakor se v žargonu reče denarja skozi okno za oglaševanje, da bi bili vsaj vidni.


seo optimizacija spletnih strani za iskalnike



Drugo je seveda pri spletnih trgovinah oglaševanje, določenih kampanj, akcij in promocij, kot so Črni petek ipd, ter aktivnosti, ki jih imate na mesečni ali tedenski ravni. Oglaševanje je še vedno pomembno, hkrati pa z dobro SEO optimizacijo se da narediti tudi to, da bo določena stran rangirala na določene besede, in če je s temi besedami v vrhu, ja potem ne boste potrebovali oglaševanja za spletno stran za to ključno besedo na googlu.

Tam prihranite določen del, poleg tega pa še raziskave kažejo, da tisti ki pridejo preko strani organskih zadetkov, so bolj nagnjeni k nakupu, saj se jim vsebina in ponudba zdi bolj relevantna, kakor pa, če uporabnik pride iz serviranega oglasa. 

Oglas hm.... :) , saj vemo kaj je marketing - da se stvar dobro zapakira in dobro prodaja. Organski obisk na stran, obiskovalec pa je zato ker je sam našel pondubo izdelek tudi podvržen potem višji stopnji zaupanja in posledično večkrat taki kupijo.



Novejši Starejši