Kratki URL-ji ja ali ne in kakšne so prednosti dolgih spletnih naslovov

 Velikokrat je tema pri spletnih straneh, ali se sploh splača delati kratke url naslove, ki pripeljejo do določene spletne strani, katere obstaja v drobovju posameznega velikega spletnega mesta.

Odgovor bi lahko bil v večini primerov, ne ni potrebno. Tovrstne zadeve se je v preteklosti in se jih še kdaj uporablja zgorlj za kampanje. Če gre za tiskovino in v njej želimo uporabniku hitro dati informacijo do določenega "onepagerja" akcije.

Prednost je ta :

1. Link je hitro "zapomnljiv"

2. Link je kratek in ga uporabnik enostavno vpiše

3. V zadnjem času se bolj uporabljajo zopet od ukrepov, ki so bili QR kode.


QR kode so takrat praktično tudi prav zaživele. Saj jih je uporabljal vsak gostinec.

uporaba qr kod v gostinstvu oblikovanjeSlabosti "shortanja" linkov uporaba kratkih linkov redirectov: 

1. ena je sigurno to, da kjerkoli po spletu če navajamo, kratke linke ni tako učinkovito, kakor pa če bi imeli dolge urlje, ki so dejansko pristajalne strani za naš "onepager"

2. s tem smo tudi posledično bolj vidni potem na Google-u, če navajamo povsod povezavo celotnega url naslova zato če je možno se kratkim linkom skušajmo izogniti, pač pa če jih že uporabljamo delamo samo takrat kadar gre za tiskovino. V kolikor je to sploh potrebno.


Kaj nebi bila boljša rešitev prav ta namesto kratkih url naslovov "preusmeritev" ipd.. ?

Raje naredimo QR kodo, katera vodi do pristajalne strani - link obdržimo tak kakršen je v resnici po strukturi spletne strani. 

Uporabnik tako potem s  skeniranjem QR kode prileti točno na ta landing in ni preusmerjen iz nekega drugega url-ja. Google pa v takem primeru to beleži, kakor obisk prav na to spletno stran in to je tisto. Obisk na tej spletni strani se nam poveča, ne pa posledično na kratekm url-ju, ki ne delajo tako dobro kakor si bi kdo mislil. Razen seveda, če je res res dobro zasnovan celoten koncept oglasa. Kreativa, ki vodi prav tja in pravi nagovor.


Nekaj na to temo QR kod in originalnih naslovov spletnih strani tudi:

https://www.forbes.com/sites/ygrauer/2016/04/20/five-reasons-you-should-stop-shortening-urls/

Zanimivo je to tudi, da nekateri ko vidijo kratke in skrajšane url naslove te prav z namenom preskočijo, saj se bojijo kam jih odpeljejo.Novejši Starejši