Adobe Animate CC: Uporaba Blur filtra na sliki v Adobe Animate

 Kako se naredi enostaven efekt blur filtra v Adobe Animate-u. Če se želi imeti sliko, ki je najprej zamegljena, potem pa se izkristalizira -razjasni v lepo sliko se lahko zelo enostavno naredi to s filtrom, ki so na voljo.

Najprej si pripravimo sliko, katero želimo v programu adobe zamegljiti in na njej ustvariti ta prečudovit in praktičen efekt.


Izvorna slika, ki jo bomo zameglili:

kako zameglimo v Adobe programu sliko
1. sliko si shranimo v določeno mapo in potem jo "povlečemo" v Knjižnjico "Library"2. slika se nam pojavi v knjižnjici in je pripravljena za uporabo v sistemu

   Sliko lahko sedaj iz knjižnjice povlečemo na sceno, kjer se nam prikaže grafika3. postavimo se na sliko in jo spremenimo v simbol "Grafični simbol". 

  V meniju "Modify" kliknemo na "Convert to Symbol" in sliko spremenimo v simbol, da se bo lahko dodalo filtre na njej.4. postavimo se na frame 20 in kliknemo "Insert Keyframe", ter tako na tem frameu na sceni naredimo nov keyframe.5. ko imamo za animacijo pripravljen prvi in zadnji keyframe, se postavimo nekam na sredino med obe točki in kliknemo "Create Classic Tween" in ustvarimo klasični prehod med prvo in drugo točko.Časovnica se obarva vijolično.

6. postavimo se na prvo točko in v Lastnostnih "Properies" kliknem na "Filters". Klik na "+" da se ustvari nov filter, ki ga še ni na sliki.
7. izbere se Blur (megleni filter) in nastavi, kakšno stoplnjo "Blure-a" se želi. Prva točka je sedaj krepko zamegljena grafika, zadnja pa kristalno jasna grafika.
Na voljo pa so še ostali filtri v programu.


DROP SHADOW  - naredi efekt sence, ki pada iz ene na drugo stran za sliko ali za tekstom


BLUR - zamegljitev, zameglji sliko ali tipografijo


GLOW - sijoč efekt, ko se uporabi za nekaj kar se želi da ima Glow efekt za ozadjem - žareč


ADJUST COLOR - prilagordljiva barva. Efekt poljubno določeno barvo spremeni v drugo s prelivom.


Novejši Starejši