Google Analitika: Kako se pogleda najbolj obiskane spletne strani v Google Analitiki

 Najprej gremo na levi strani menija v Google Analitiki na  Behaviour, potem kliknemo na Site Content in potem še na All pages. 

Kakor je prikazano na sliki spodaj iz menija v Google Analitiki.

Google Analitika kje najti najbolj obiskane strani arkada.net


Na tej strani takoj vidimo katere so te top strani znotraj našega spletnega mesta.


V prvem stolpcu imamo url strani - katera stran (PAGE) to je. Potem drugi stolpec na tem prikazu je (PAGE VIDEWS). Se pravi skupno število ogledov te strani v enem obdobju.


Tu vedno prej izberemo obdobje v Google Analitiki, katero nas zanima, da ne pozabimo. Če imamo izbrano neko obdobje v izbirniku koledarja, ki nas ne zanima, bo ta podatek ne-relevanten.


Potem si pa sledijo še v tej listi najbolj obiskanih strani še ostali parametri kakor so (UNIQUE PAGE VIEWS) - Unikatni ogledi strani, te so vezani na sejo.


Za vsako stran vidimo tudi (AVG. TIME ON PAGE) , to je povprečen čas na strani v urah, minutah, sekundah.

Pri vsaki od strani, ki je v svoji vrstici nam to pove, koliko časa so si v povprečju uporabniki na našem spletnem mestu to stran ogledovali.


Ter seveda še vsi ostali parametri: (ENTRANCES, BOUNCE RATE, % EXIT)


Razporejamo si pa lahko podatke v Google Analitiki s klikom na vrhu stolpca, kjer je pri PAGE VIEWS puščica, ter spreminjamo sortiranje v analitiki, bodisi gor od največjega do najmanjšega za določeno časovno obdobje ali pa obratno od spletne strani z najmanj ogledi na našem spletnem mestu, do spletne strani z največ ogledi.

sortiranje v google analitiki


Če vam je uporabna zadeva zgoraj opisan toutorial, ga lahko delite in s tem bomo našo stran še nadgrajevali, če bo seveda tudi obiskana in dopolnjevali z raznimi uporabnimi nasveti, če bomo videli, da so vam v pomoč in jih prebirate.



Novejši Starejši