Vam delajo težave googlovi oglasi

Imate spletno stran in na njej gostite tudi Googlove oglase. Pa se vam kdaj pa kdaj dogodi kaj takega, da oglasov ne prikazuje več pravilno.

Ja kar pogosta zadeva, če mislite, da boste svojo spletno stran enkrat za vselej postavili in potem bo kar sama od sebe funkcionirala naprej, brez kakšnih večjih delavnih vložkov in nenehnih popravkov na strani v sami kodi strani. Potem se motite. Velikokrat, če se stran postavi ni samo po sebi samoumnevno, da bo to kar za vse večne čase.

Za primer lahko vzamete tudi vaš avto, saj ga ne kupite samo enkrat in potem mislite, da bo vedno kar tekel in tekel, tudi če ga nič ne "pošraufate". Ja pri spletnih straneh je enako.

Googlovi oglasi, ki jih enkrat daste gor in dolgo časa čakate na njihovo potrditev, se vam lahko posebno, če imate kodo v spletni strani malce na roko narejeno in netočno - se doogodi, da se vam kakšni oglasi ne bodo več prikazovali.

Najbolj občutljiva je seveda zadeva, da je spletna stran mobile responsive, se pravi da se spletna strna tudi pravilno prikazuje na ostalih napravah, kakor so telefoni in tablice.


oglasi na strani

Če temu ni tako, se mogoče lahko kar poslovite od prikazov Googlovih oglasov na teh napravah (naprimer mobilnih napavah), saj veliko uporabnikov ne bo ravno na telefonu več odpiralo celotne spletne strani in gledalo vsebino v celostranskem načinu, hkrati pa potem še pomanjševalo na svoj telefon.

To bi rekli se je delalo včasih :) ob razvoju mobilne telefonije, oziroma še bolje ob razvoju prvih pametnih telefonov. Enako pa je z oglasi, ki jih prikazujete iz Googlove mreže. Če spletna stran ni mobilno odzivna in se vsebina ne prikaže na mobilnem načinu (oz. responsive v besednjaku), potem se lahko dogovori, da vam javljal kaj takega kakor je na zgornji sliki. In je bilo potrebno popraviti kodo in še enkrat aktivirati prikazovanje oglasov. Ker je prišlo do napake in se niso več servirali pravilno. Sicer pa se jih še večinoma, ki imajo obisnane spletne strani odloča za univerzalne zakupe oglasov - se pravi da se dogovorite direktno z naročnikom - tistim, ki želi oglaševati na vaši spletni strani.

Saj pri tovrstnem oglaševanju je včasih tako, da če imate spletno stran ali neko partnersko sotritev in ponujate neke storitve, boste potem preko oglasov, ki se vam avtomatsko prikažejo servirali še kakšno ponudbo oglaševalca, ki ponuja isto storitev kakor vi na vaši strani :).

Ali je to smiselno, da imate potem take oglase na strani, pa seveda presodite sami. Npr če bi imel mizarsko delavnico ter delal pohištvo in celo stran imel na temo pohištva po meri in podobno, ali mi bi še bilo v interesu, kakor "mojstru za pohištvo", ki iščem stranke, da bi preko svoje strani malo kazal takšne oglase in na njem tudi npr enega trgovca velikega, ki reže deske ceneje 3x od mene.

Tipični primer, zakaj je prikazovanje oglasov mogoče bolj smisleno na kakšnih večjih potralih, akkor pa na majhnih straneh kjer ni veliko obiska. Ker s tem bi še tiste stranke, ki pridejo od vas peljali v drugo trgovino po nakupu. V takem primeru pa je verjetno nepotrebno, da se ima spletno stran, če oglasi samo vodijo drugam.

Pa smo se zopet malce oddaljili od tematike in razpisali še od drugi zadevi. Skratka oglasi, če vam ne delajo na strani bo potrebno poseg v kodo in izključitev ter še enkrat ponovna vključitev in verifikacija od googla, da se vam bodo oglasi ponovno pravilno prikazovali.

Delamo tudi test, kako s tako manjšo obiskano stranjo se pride do večjega števila prikazov, še bolj pa bomo konec leta tudi pogledali, kaj dejansko oglaševanje na strani pomeni. Če je npr 20. / 30 obiskovalcev na dan, potem so številke zelo zanemarljive na enostavnih blogih in tudi težko rečemo, da smo potem Bloggerji :), če pa delamo to malo za šalo malo za res pa lahko s tem testiramo razne stvari in tudi, ko nekateri pišejo kako je dobro biti blogger ali pa influencaer. Bomo videli v prihodnosti, saj pustimo času čas :)


 

Novejši Starejši