Kako posnamem fajle in PDF-e na iPada

Če želite presneti datoteke na iPada iz vašega računalnika je na voljo več načinov. Eden je sigurno ta, da imate na iPadu naložen Dropbox ali GoogleDrive ali katero drugo oblačno storitev.

Potem pa iz računalnika najprej datoteko presnamete v oblačno storitev, ter nato iz iPada, ki ga imate povezanega prav tako v internet iz tam dol to datoteko. To je pri majhnih datotekas super in hitro. Odvisno pa tudi kako hitra je vaša povezava z internetom.

Če pa želite iz računalnika presneti svoje najljubše video posnetke na iPada in ne želite čakati predolgo da se presnamejo tja in potem iz drugod naprej na iPada pa je mogoče ta hitrajša rešitev. Potrebujete iTunes.
Da ga imate nameščenega na vašem računalniku in potem iPada vklopite preko kabla na USB na računalnik (primer iPad2 zvezan s kablom na usb). 

Tam vas bo najprej na iPadu vprašalo če zaupate tej napravi, ki se želi povezati z vami. Tako, da presodite ali ji zaupate, seveda če ste to naredili samo in v vaš računalnik, potem verjetno vesta za kaj gre.

Nato pa potem ko se odpre iTunes klikente najprej na sliko tablice. Na tablici, pa tiste programe, ki jih imate že prednaložene oziroma ste si jih naložili, se vam bodo v kasnješih spodnjih korakih prikazali v iTunesu - to so tisti programi, ki omogočajo "shareing fajlov". Se pravi boste videli na drugih ekranih spodaj.


 

Tako sedaj v drugem koraku klikente na File sharing. in odpre se vam okno.


Sedaj pa imate s tem ko ste pritisnili na Fileshareing ves vidne programe, ki to omogočajo in na desni del ekrana lahko potegnete iz računalnika datoteko in že jo boste naložili v zbirko tega programa, ki ste ga izbrali oz. je prikazan. Primer, če želite presneti na ipada vaš posnetek z videom, ki ste ga posneli z mobilnim telefonov in ga imate sedaj na računalniku. Kliknete na VLC - kar je video player in potem na desno okno prenesete ta priljubljeni posnetek. To nekaj časa traja odvisno od velikosti video posnetka. Video posnetek pa se potem presname na iPada. In imate že fizično ta ali je to .avi ipd file na vašem iPadu. In lahko ga si ogledate ko odprete na iPadau program VLC kar brez povezave. Priročno ni kaj :)

Novejši Starejši