Terme Cerkno - Obiskali smo

 Malce naprej od Škofje Loke, če se odpravimo čez Poljansko ali Selško dolino, nas cesta vodi naprej do Cerkna. Cerkno je znano seveda najbolj po smučišču, ki omogoča v zimskih dneh veliko zabave in smučarskih in boardarskih užitkov. Kakšen dan, pa se je zabavno odpraviti tja tudi na izlet. Ob hotelu Cerkno so tudi Terme Cekrno, ki imajo prav fantastničen bazen, v katerem pa bodo uživali tudi otroci.


Plavalni bazen Terme Cerkno se nahaja v samem središču mestnega jedra (Sedejev trg 8, 5282 Cerkno)terme cerkno bazen
Več informacij in cenik, se najde na njihovi uradni strani.  https://www.hotel-cerkno.si/sl/sprostitev.html

terme cerkno - bazen cerkno


Kje se pa nahaja bazen - Terme Cerkno.Terme Cerkno se nahajajo na lokaciji kakor omenjeno zgoraj : Sedejev trg 8, 5282 Cerkno
Oglejte si na zemljevidih Googla:  >> Google maps

Je pa vedno dobro pred odhodom na spletni strani preveriti tudi obratovalni čas. No ja to pa tako ali tako velja povsod za vse bazene v Sloveniji in terme. Ker, da ne bo tako kot se je pripetilo nam na neki lokaciji, ko smo na drugem koncu Slovenije obiskali nek bazenski kompleks, potem pa smo namesto celodnevne karte lahko vzeli samo za par ur, zaradi ukrepov, ki so veljali ta čas pri njih. Pripeljali smo se pa od daleč daleč ;)

V okolici Term Cerkno pa so tudi kakšne dobre turistične destinacije, posebno pa še kakšna zelo dobra gostilna se bi našla v teh koncih. O tem se pa razpišemo tudi še naslednjič na to tematiko. 


Sicer pa v okolici Cerknega boste pohodniki sigurno navdušeni tudi nad obiskom nekaterih okoliških hribov in gora.

En takih vrhov je sugurno omembe vreden Porezen. 

Porezen je najvišji vrh v Cerkljanskem hribovju.  

Je pa na Porezen kar cela vrsta poti. Gre za 1630m visoko goro iz katere boste imeli čudovite razglede na okoliške hribe in alpe. Porezen spada tudi med eno od treh najvišjih vrhov predgorja Julijskih Alp.


Drugi vrh , ki leži v okolici Cerkenga je še :

Ermanovec z višino 1026m

Z Ermanovca se bo tudi prav lepo videlo škofjeloško hribovje. ena od poti na Ermanovec pa vodi tudi iz Trebije in na vrhu ste potem v cca uri in štirideset minut.


Črni vrh

Tretji, ki ga je pa mogoče tudi lepo obikati, če ste zagrizen pohodnik pa je Črni vrh z višino 1291m.

Kojca (1303 m)

Je pa lep razgleden vrh, kateri se nahaja južno od Baške grape.


In je ena dobra ideja za izlet pa še v hrib. Ali pa obratno, najprej v hribe potem pa na razvajanje v Terme Cerkno.

Novejši Starejši