Žoga za sedenje - običajne dimenzije žog za sedenje in telesne višine

Žoge za vadbo, so odlični pripomoček tudi za sedenje pri računalniku. Je več različnih žog in iz različnih materialov na spletu in v raznih spletnih trgovinah.

Seveda se žoge razlikujejo tudi po tem, za kaj se uporabljajo. Predvsem za najmlaše imajo žoge ponavadi še neko držalo, ki je namenjeno rekreaciji in vadbi za malče skupaj s starši, otroci pa se za tista držala lahko držijo in primejo.

Pri odraslih žogah za sedenje so običajno (sicer različno od proizvajalca do proizvajalca žoge za sedenje) dimenzije in velikosti, ki se razlikujejo s tem pa tudi priporočljive za velikosti oseb, ki to uporabljajo. Zato je pomembno pri žogi za sedenje, kakšno velikost boste kupili glede na vašo višino.

To je ponavadi napisano na sami škatli ali spletni strani proizvajalca, običajno pa so tipi dimenzije velikosti žoge in tabela velikostitelesne višine nekje v tem rangu.

Pogledate, telesno višino - koliko ste veliki (je iz običajnih povprečnih karekteristik žoge) in kakšna velikost žoge vam je potem priporočena.


Tu pa ne gre pozabiti, da je potrebno upoštevati ne samo potem kakšno velikost se kupi, seveda mora biti ustrezna priporočeni vaši velikosti, pač pa tudi kako in koliko jo napihnete. Tako, da bo sedenje potem pravilno in žoga ustrezna. Marsikdaj se dogodi, da v praksi, ko se sedi na žogi za sedenje po dolgem času potem pojavi tudi neudobje ipd.

Zato je pomembno, da se izbere pravo žogo za sedenje, pravih dimenzij in tudi potem upošteva navodila proizvajalca.

Žoge za sedenje, pa niso samo nadomestki stolov, pač pa vam pridejo tudi pri raznih vadbah z žogo, katere boste našli tudi na spletu. In tako se pripravite v dobro formo ter razmigate, pred pomladnimi dnevi.

 



Novejši Starejši