Koliko prihajajo na stran iz različnih naprav in koliko klikov naredijo na strani uporabniki naprav

Oglaševanje na straneh je včasih zanimivo spremplati preko Google Adsense-a. In sicer včasih vidimo iz leta v leto, da vse več prihaja na strani uporabnikov iz mobilnih naprav. Če je to bilo leta nazaj v manjšini se v letu 2022 lahko že pozna občiuten porast.

Mobilne naprave in uporaba spleta so se poznale na spletnih straneh prav v času "korone", ko so uporabniki vse več uporabljali mobilne naprave in se z njimi postregli tako brskanja po straneh, kakor tudi urejanju vseh opravkov, ki so jih imeli. Če se je le te dalo rešiti online, so to seveda počeli preko mobilne naprave in raziskovali.

Iz spodnjega grafa se vidi koliko se tvori oglaševanja npr. na strani in kateri uporabniki klikajo največ na oglase. To so modri uporabniki mobilnih naprav. Tak graf lahko, če imate spletno stran vidite v svojem Google ADsense računu. Primer na eni od strnai, niti eden ni kliknil v enem mesecu iz tablice.


Seveda pa so v tem primeru uporabniki zelo maloštevilni, tako da ne more biti kaj pretirano zelo zelo natančen vzorec za analizo, saj gre na mesečni ravni strani zgolj za nekaj 10 uporabnikov, ki so klikali na oglase.

Če je njihov deleže večji in večja obiskanost strani, bodo seveda tudi kliki večji in potem temu tudi celoten vzorec tega bolj točen. 

Ne gre pa seveda spregledati, kakor omenjeno na začetku, da je vedno več tistih upraobnikov, kateri so na mobilnih napravah in so vse bolj aktivni tudi na spletu.

Kaj šele bo z novimi tehnologijami kot so 5G. Takrat se pa znajo te uporabniki še povečati in računalnik kot stacionarni računalnik bo res lahko še samo v manjšini, ali pa tudi ne. Saj nekateri raje kakšne zadeve in formalnosti urejajo preko stacionarnih računalnikov, dočim brskanje in raziskovanje pa počnejo kar na svojem mobilniku.

Trendi se spreminjajo z leta v leto. 

Novejši Starejši