Katere strani na stran prinesejo največ linkov, se da videti v različnih orodjih

Zelo enostavno se odčita tudi iz SearchConzole in sicer pod LINKS.

LINKS meni, v katerem se lahko vidijo linki.
Pokaže koliko je externih linkov, ter katere so domene, ki imajo k nam naječ pobratnih povezav.

Iz enih strani imamo lahko na našo stran več povezav, iz nekaterih pa eno. To se vidi v stolpcu Target pages.

Klasičen primer s številko : (če je 1) pomeni da je iz te domene ena povezava k nam na eno stran. Na katero pa je pa se lahko vidi, če se klikne gor. "Linking pages" pove število linkov iz ene strani.

Če se linka je velikokrat primarna _root domen navedena, lahko pa se vidi če so linki tudi na notranje strani znotraj spletnega mesta.

To so tako imenovane podstrani www...../imepodstrani/imepodpodstrani


povezava marketing blog konzola
Definicija izrazov v Google Search consoli

V Search Consoli je lepo ločeno na dva dela in to sta External in Internal links.

External links, pomeni "vse zunanje povezave" in se deli ta sklop v Google Seacrh consoli na dele:

Top linked pages "external" - to so vse tiste strani in podstrani znotraj ene domene, ki so največkrat linkane od zunaj. V angleščini malce okrnjeno napisano " Pages on your site with links from other sites".

Če se pri tem v Search consoli klikne na več potem se dobi seznam znotraj "Top linking pages - externally" na katerem piše :


Top target pages : po stolpcih pa je navedeno Target page ; Incoming links ; Linking sites

(Na vrhu Total external links - pa pomeni skupek vseh unikatnih linkov, ki kažejo na našo spletno stran in je seštevek spodnjih "Incoming linkov")


Linking sites : tako pove koliko različnih strani ali če se temu tudi drugače reče domen linka na našo spletno stran. To je tako število domen, ki linka k nam. Pred tem stolpcem pa je Incoming links - ta pa pove koliko linkov iz teh strani kaže k nam in ne to kamorkoli, pač pa na prvi stolpec, ki se tu nahaja in to je Target page. Ciljna stran, kamor kažejo vsi te linki, kolikor jih je navedenih v Incoming links.


S tem se tudi vidi, kako veliko je katerih linkov na določeno podstran, ter seveda glavno stran kar je tudi ključno pri procesu povratnih povezav in spletnih strani.


Če pa se v Search Consoli klikne še korak dlje in sicer na prvo vrstico, pa se potem odpre enako kakor na dashboardu "Top sites linking to this page" s tem pa se da videti, iz katerih strani imamo pa na našo spletno stran največ povezav.


Da se pa tudi filtrirati mogoče je filter glede na Site in glede na Links. Če se želimo v Search Consoli potopiti še bolj v drobovje raziskovanja in pregle backlinkov.


Konzola in ko se dela statistike in raziskuje v drobovje in drobovje pa je konzola zelo primerna, tu se lahko klikne še na posamezno domeno in izpiše se nam celo, url naslovi, na katerih je povezava do naše spletne strani navedena. To je link povezava, na kateri je naša spletna stran polinkana. Internet je mreža povezanih strani in google search consola ob teh klikih, kakor so opisani zgoraj če se dela raziskavo in v detail seo optimizacijo nam da v glavi prav to sliko. Tu se da tudi izluščiti prednosti, kje se dobi največ linkov.


Res pa je, da na seznamu se bodo pojavili v Seacrh consoli tudi liki, če so bili označeni za "disavow". Tudi take bo tu štelo v Google Search Consoli.


povezave in konzola marketing blog

Disavow linki - linki ki jih tako označimo Google-u da jih le ta ne upošteva kot relevantne linke na našo spletno stran iz raznoraznih razlogovo, ki jih imamo kot upravljalec spletne strani. Ponavadi v praski se to Disavow uporabi za spam linke. Definicija le tega pa je "deny any responsibility or support for"


Top linking sites - to so zunanje strani, ki linkajo na našo spletno stran
Skratka tiste strani, ki z največ linki kažejo na našo spletno stran. Tu se vidi seznam iz katerih strani imamo naječ linkov k nam na naše spletno mesto. To pomeni domena iz katere je link in zraven je število link, ki jih imamo iz določene domene. 
V poročilu se tako vidi _root domeno, ki kaže k nam na našo spletno stran. Prikaže poročilo osnovno domeno v desnem stolpcu, kjer je številka pa je število podstrani.
Spet s klikom na številko pa se lahko gre v Google Search Consoli še podrobneje v detail. In vidimo točno iz katerega url-ja na tej domeni kaže link k nam.Top linking text - to je zunanji "anchor" tekst ki od zunaj linka na našo spletno stran. Definicija Anchor teksta pa je, to je tisti tekst ki je hiperlinkan nekje na zunanji strani. 

Iz SEO najboljših praks pa je, da je ta anchor tekst vedno konceptualno povezan z našo spletno stranjo, bolje kor pa generični tekst oziroma www.naslovstrani.... .
Vedno bolje funkcionira če je tekst polinkan kakor pa kar www. naslov spletne strnai in na njem hiperlink.


Drugi stolpec pa je INTERNAL LINKS
Strani v lastnem property-ju, ki linkajo z drugih strani, ki so prav tako v istem proprety-ju. To je primer, če se linka iz strani, ki so znotraj naše domene oziroma tudi podomene. Za domeno je glavni property nastavljen in tako se tu pojavijo vsi linki, seštevek vseh Notranjih linkov. Koliko je povezav znotraj našega propertya.
Enostavneje bi se lahko reklo, koliko linkov imamo znotraj strani. Kateri url-ji kažejo na neko našo spletno stran znotraj "proprety-ja".

Je pa tako, če imamo tudi poddomeno, se bodo te linki od poddomene, na kateri je spletna stran tudi pojavili na tem seznamu. Največ linkov v takem primeru je tako iz stvari ki so v menijih, saj v praksi bi moralo biti tako. Ker to pomeni da iz vsake strani, če je meni pravil narejen linkamo na tisto spletno stran.Kako se pa izboljša interne linke, pa je dober primer tu:

Novejši Starejši