Ali dobro če veliko domen kaže na našo spletno stran?

 Za seo optimzacijo se vprašamo, ali je dobro ali slabo in sicer :  Če veliko domen kaže na našo spletno stran, ter če se s tem povečujejo potem tudi pozicije naše spletne strani v spletnih iskalnikih?

Veliko SEO strokovnjakov, bi lahko reklu temu takole. "Odvisno." Zakaj, ker ni vedno več je več. Hm, vsak, ki že nekjaj zna SEO optimizacije, se bi ob takem odgovoru popraskal po glavi ali pa izrekel, tiste tri angleške črke WT_ in zaprl to stran. Pa poglejmo zakaj je odgovor prvi tak in tudi razčlenimo kaj to pomeni in vse bo jasno o seo optimizaciji spletne strani vezano na to vprašanje.

Zakaj je temu tako. Določene spletne strani so ustvarjene in imajo vsebino, ki je "duplicate content" se pravi isto vsebino na eni in drugi strani. Za primer si predstavljajmo. Imamo spletno stran, vnesemo spletno vsebino, potem pa to spletno stran se odločimo in razbijemo ter vsebino uporabimo še na ločenem manjšem spletnem mestu namenjeno temu področju.

Pa če rečemo, da je to manjše spletno mesto za del STORITEV. To spletno mesto ima potem drugačen design strani. Oblikovno stran izgleda bolj privlačna od naše velike spletne strani. Ta stran mala je namenjena le enemu produktu.

In kaj se dogodi v takem primeru, opisanega, če več domen kaže na našo spletno mesto. Če bi si izmenjali povezavo s tako spletno stranjo (A) prvo in (B) drugo, ki ima tudi vse vsebine spletne strani A strani - to bi bilo v takem primeru kvečjemu slabše za našo spletno stran.

Ker bi iz strani A in iz strani B kazala linka na našo spletno stran. To pa sigurno nebi kaj veliko prineslo, saj bi google že vedel, da gre za neke podvajanja vsebine in s tem linkanje na našo spletno stran.

V najslabšem primeru bi se lahko dogodilo, da bi za kakšno pozicijo še padli.

Pomembno iz kakšnih domen linkamo na našo spletno stran, to je tisto kar je pomembno in kaj šteje. Da so to dobre spletne strani in močne.

Primer slabe prakse bi bil tudi če bi se linkalo iz kakšne "blocked" strani na našo stran, ali pa strani ki prikazuje neprimerne vsebine in jih je google že "bannal" dal v izločevanje. Taka točka za našo spletno stran bi bila še minus ne pa plus.

Tako pri povezavah, če se gre za seo optimizacijo v to je dobro tudi preveriti kako je ta stran dobra, močna , vredna. Izogibamo pa se takim, kjer z enim postom boostamo kar na ogromno spletnih strani linke. Prvič je delo, drugič pa ne vemo so to dobri linki, niso ipd.

Če vam je všeč zadeva, pa lahko tale link postate tudi na kakšnem omrežju FB ali Insta, pa si še kdo prebere. Blog za marketing, delitega, če vam je koristen ta link do te informacije.

zelo dober marketinski blog



Novejši Starejši