Email marketing orodje za promocijo in prodajo v digitalnem svetu

Gre za enega sigurno med najcenejšimi, če ne celo najcenejši način oglaševanja. 

Vse kar je potrebno imeti je imeti prej ustvarjeno bazo naročnikov in program za pošiljanje emailingov. Temu bi lahko rekli, da je res tako v grobem - v osnovi, bilo to pred leti in leti. Dandanes pa je veda o tem pomembnem tržnem komuniciranju malce več kot to.

Zgodovina : ) včasih je uporabnik elektronsko pošto prebral, prižgal računalnik. Dnadanes pa je drugače, vsi imajo pošto v večini tudi že v mobilnem telefonu. Odzivi so hitrejši in tudi interakcije in branje pošte. Tako, se je z dobo html-ja takoj po elektronski pošti začela tudi reklamna e-poštna sporočila to so po domače e-mailingi in tako naprej.

Cilj email marketinga, ni samo ta, da se razpošlje čiveč e-mailingov. Cilj mora biti drugje saj vsi vemo da včasih količina ni kvantiteta. Tudi pri klasičnem oglaševanju je tako. Kot primer pri klasičnem oglaševanju v takem bi bil : Če povsod v vse medije daste en oglas verjetno ne bo takega efekta, kakor pa v ciljane medije, katerim uporabnikom je tak oglas namenjen.

Pri email marketingu in pošiljanju e-mailingov pa je isto, pa ni važno kateri sistem za pošiljanje elektronske pošte imate - važne so osnove in način.

Najboljši način pri takem sistemu, ko se ga lotite je tudi ta, da se spremlja kaj in kako se dogaja z bazami naročnikov. Če na manjših segmentih se naredi, da se jim pošilja sporočila, katera so personalizirana (e-mailingi z osebnim nagovorom) ugotovite kaj se z njimi dogaja.

Več kot se ve kaj se je naredilo in kakšen je potem rezultat na določeni poslani mail, bolje se da v naprej potem tudi pri naslednjih kampanjah snovati, načrtovati ter jih pošilati na prave publike in ob pravi uri konec koncev.

Veliko uporabnikov dobi elektronske pošte, ko niso za računalniki ali pa ob terminih, ko te niso primerni. Pa mislite, da bodo ti uporabniki brali vaš emailing na "telefonu" oziroma na mobilni napravi v nedogled, če se vozijo v službo.

Verjetno ne, zato je pri emailing kampanjah velikokrat pomembna tudi ura, kdaj se določeno emailing kampanjo pošlje, kakšen je naslov le te. Ter predvsem, da je sporočilo emailing res tak, kakor si ga naročnik na enovice želi (ne samo kakšna reklama) ali pa ponudba, ki je teden za teden ista v kolikor se prodaja izdelke.

Lahko bi rekli, da bi razlikovali emailinge po tem:

- neke vrste avtomatski maili

- novosti in uporabni prodajni mailingi

- remarketing emailingi

- na uporabnika se spomnimo in mu pošljemo emailing, če jih pa ne prebira pa je mogoče tudi prepogosto pošiljanje krivo

Cilje si je vedno dobro zastaviti pred e-mailing kampanjo in temu prilagodite e-mailing pošiljanje. Le tako bodo e-mailingi, če se ukvarjate s tem tudi uspešni. Drugače se pa strelja vsepovprek. Sicer je pa tudi možno, da se zadane :).

Če vam je preprost in jasen način tele razlage email marketinga všeč pa ne pozabite deliti tega našega blog-a na to tematiko. 

email marketing prodaja v digitalnem svetu


Novejši Starejši