SEO orodja za optimizacijo spletnih strani - SEOquake


Seo Quake je zelo dober plugin za SEO optimizacijo.

Plugin je za brskalnik Google Chrome ta vtičnik pa je tudi zelo praktičen, posebej če si ga bomo vklapljali v samem Google Chrome brskalniku, ko ga bomo želeli imeti vklopljenega in ga uporabljali.


Naredilo nam bo neko manjše popup okno v katerem bomo imeli pod Parametri takoj vse parametre spletne strani.

Seo optimizacija spremljanje določenih parametrov.
 

PARAMETRI SEOquake orodja za pomoč pri seo optimizaciji spletnih strani so sledeči:

Te boste videli tudi v tem pojavnem oknu ob inštalaciji SEOquake-a.Alexa rank

Google Index

Bing Index

SEMrush rank

Webarchive age

SEMrush subdomain backlinksDISPLAY ADVERTISING zavihek


Pokaže kaj so tisti Adsi - oglasi s katerimi se oglašuje in jih zna orodje razbrati. Primer če ima vaša stran aktivno oglas na Google Display omrežju, sicer pa te notranje in dodatne zadeve pri sami SEO optimizaciji pridejo bolj malo prav. Bolj so pomembni prvi PARAMETRI, kateri so našteti.


DENSITY zavihek


SEOquake zelo dobro prikaže za posamezno stran, ki nas zanima tudi koliko je KEYWORD DENSITY na posamezni strani ali podstrani.
SEO specialisti si s tem še kako lahko pri sami optimizaciji strani pomagamo, pri čistih finesah na koncu, ko se še malenkost izpili strani.


COMPARE URL/s domains


Ta je pa tudi zelo uporaben SEO zavihek, če bi temu tako lahko rekli. Gre za zadevo, da lahko določen URL skopiramo v sam SEOquake in pogleda ter primerja strani oziroma url-je,kateri nas zanimajo, kakšne ima kakšen od njih določene Parametre.
Predvsem služi ta pogled zato, da vidimo kako se katera stran ali naša ali stran od konkurence seveda vede in kateri parametri pri njih ali pri nas na SEO vidiku izstopajo.

V hitrem pregledu, ko skopiramo dva www. urlja bomo videli sledeče kakor že prej pri parametrih zavihku vpisano ( to so Google Index, Bing index, Alexa rank, Webarchive age, Wois, SEMrush Rank, SEMrush backlinks, potem pa še isto na subdomeni, koliko je bilo in je backlinkov).

Gre le za bolj ponazorjeno, če se gremo primerjanja in želimo pri finesah SEO optimizacije kaj posebej odkriti.


EXTERNAL zavihek v SEOquake orodju


Pove nam na sami strani, koliko imamo externih linkov. Strani, ki nas tudi med drugim linkajo - oz. vodijo kakšne povezave na našo dotično spletno mesto.
Kar je potrebno in je za prikaz naprej potrebno postoriti je še da kliknemo na (refresh) ikonice, kjer nas ta številka še detajlna zanima kot naprimer, če želimo v tabeli videti še Google index ipd.
Sicer je pa za osnovno oz. tudi napredno SEO optimizacijo to čisto dovolj, kar nam izpiše SEOquake orodje in nam prikaže koliko je teh linkov SKUPAJ. Da vsaj vemo kje se gibljemo z določeno spletno stranjo ali pa podstranjo pri SEO optimizaciji.

Externe povezave, pa si lahko shranimo iz SEO predogleda externih povezav v en .CSV file in ga tudi odpremo kasneje v excelu. Verjetno pa je tako, če se odločite za plačljivo verzijo SEOquake orodja boste imeli tako na prikazu na sami spletni strani vse odatke brez refreshanja, ko pa se exporta, pa tudi ne bo tam kjer ni podatkov vprašaja. Sicer pa kakor omenjeno pri SEO optimizaciji na prvem in drugem nivoju, vam bo verjetno povsem dovolj to kar orodje omogoča, za detajl pa se že klikne refresh.

Je pa še manjši trik, s katerim boste malce morali poakati, seveda odvisno koliko je seznam teh Linkov Externih pri vašem pregledu SEO optimizacije.

Gumb na vrhu v levi "REQUEST ALL PARAMETERS" vam bo naredil prav to.. in vse podatke počasi izpiseval, malce pa je potrebno pri tem počakati, ko orodje obdeluje spletne strani. Kje pa se kdaj pa kdaj tudi v praksi napiše obvestilo (error), samo je več kot dovolj vse kar se da zastonj dobiti iz orodja za analizo spletne strani in seo optimiziranje.

Externi linki imajo pa še eno zanimivost pri tem orodju. Lahko si naredite tudi izpis, in pogledate, katere slike imajo kakšne linke. Tudi to ni kar tako od muh. Se pravi slika, ki ima povezavo do vaše spletne strani in za boljšo seo optimizacijo linka na vašo pristajalno stran.


Zanimivost externih povezav pa so prav tako TEXT linki. V tem zavihku pod Externimi povezavami pa se da videti, kaj so CTA gumbi na straneh, ki potem kažejo na vaše spletno mesto in linkajo. Mogoče odkrijete pri SEO optimizaciji in pregledu strani prav kaj neverjetnega, ali pa do so vam programerji kje naredili na spletni strani in na CTA gumbu sploh ni napisano, kam linka.

Seveda pa so to že zadeve kar se tičejo UX in UI -a. Kakšen je nagovor in da uporabnik ve kaj se mu pripeti s klikom na gumb, kar so pa ločene tematike in jih SEOquake ne upošteva, pač pa je potrebno pridobiti ostala znanja na področju digitalnega marketinga.


Med ostalimi zadevami pri Externih povezavah pa je tudi koliko je No follow linkov.


NO FOLLOW atribut, ki ga je uvedel Google "rel=nofollow" iskalnikom sporoča naj ne sledijo izhodni povezavi, kar v bistvu pomeni, da spletno mesto ne podpira povezave.

Link v praksi NO Follow izgleda pa takole v kodi.
<a href="https://" rel="nofollow">ime</a>Naslednji zavihek pa je tudi INTERNAL LINK, kar so pa NOTRANJE POVEZAVE.
Za dobro seo optimizacijo - finalizacijo so pa te tudi pomembne.


Več kot priročno orodje SEOquake, če se želi iz podatkov kaj koristnega izbrati.POVEZAVA DO SEOquake PLUGINA >>

seo orodja za optimizacije spletnih strani

 

Novejši Starejši