Brazplačne slike

 
Na spletnih straneh je kar veliko slik in galerij slik, katere uporabijo lahko grafični oblikovalci pri svojem delu. 

Slike so v tako imenovanih bankah slik, kakor so Shutterstock  https://www.shutterstock.com/home , gettyimages https://www.gettyimages.com/ in ostale...

Tam profesionalni fotografi slikajo fotografije slike ali pa oblikovalci pripravijo grafike, katere je možno potem tudi kupiti ali pa če se ukvarjamo z grafičnim oblikovanjem zakupiti tudi licenco in so slike na voljo v paketih.


Včasih pa se iščejo tudi zastonj slike na spletni strani, za katere ni potrebno plačati za namestitev na računalnik ali pa uporabo na spletni strani ali v tiskovini. 


Seveda se pravila pri vsaki od teh tudi razlikujejo in nimajo vse te brezplačne banke slik enake pogoje, ali pa enake pravice za uporabo slike. Določene dovoljujejo tako v komercialne namene uporabo sliko, kakor nekomercialne namene. Se pravi, da sliko grafični oblikovalec uporabi v svoji tiskovini in je potem distribuirana v digitalnem ali pa klasičnem tisku, ter npr. v reviji in prospektu za kakšno podjetje ali posameznika.

brezplacne slikeKdaj so pra pravice za sliko drugačne in mogoče so samo za "domačo uporabo" ali pa kakšno šolsko seminarsko, ostalo v komercialni namen pa ni dovoljeno, zato si je dobro vedno prebrati tudi splošne pogoje uporabe slik v vsaki od teh strani, ki ponujajo brezplačne fotografije.

Spodaj je lista brezplačnih strani, katere ponujajo tako imenovane "brezplačne slike":


https://freerangestock.com/


https://morguefile.com/http://www.photogen.com/


http://www.freestockphotos.com/


http://turbophoto.com/Free-Stock-Images/


http://www.adigitaldreamer.com/gallery/index.phphttp://www.freepixels.com/


https://www.freepik.com/


https://www.pexels.com/https://unsplash.com/


https://www.stockvault.net/


https://bigfoto.com/


https://www.flickr.com/creativecommons/


https://www.vecteezy.com/


https://www.freeimages.com/


http://openphoto.net/http://www.freeimages.co.uk/


http://pdphoto.org/


http://www.creativity103.com/


http://www.aarinfreephoto.com/http://www.logodesignweb.com/stockphoto/


Naslednjič pa si pogleamo tudi, kje se da dobiti profesionalne fotografije in jih kupiti. Obstaja tudi še kar nekaj drugih plačljivih zelo dobrih bank oziroma strani s slikami, kjer profesionalni fotografi slikajo tovrstne fotografije, vi pa jih lahko kupite oz. zakupite kar paket, če potrebujete večje količine slik pri svojem delu ali pri objavah, ter pripravah raznih materialov v digitalnem ali tiskanem formatu.

Meni včasih pridejo prav kakšne fotografije ali pa slike, ki se jih da uporabiti v kakšnem enostavnem materialu za grafiko, tako da sem si naredil kar tako lepo listo.

Če bo prišla prav tudi vam pa super, link do te strani pa lahko tudi delite, ker je zelo uporabna zadevica tole.

Novejši Starejši